Cicle 'El valor de l'aigua'

Enrere

L’aigua és un element imprescindible per a la vida i en fem ús tant nosaltres com la resta d’organismes amb els que convivim. Actualment, la legislació regula la distribució d’aquest recurs i els usos que se’n fa. Així es garanteixen els cabals ecològics, per mantenir la biodiversitat aquàtica, i s’estableixen els límits de captació pels diferents usos.  

Al cicle natural de l’aigua se li superposa el cicle urbà de l’aigua. Comença amb l'abastament a les poblacions, indústries i regadius, continua pel seu consum i finalitza amb el sanejament necessari per retorna-la al seu medi.   

Al llarg del temps, aquest cicle urbà ha patit nombroses transformacions. En el cas de Barcelona, els canvis han quedat plasmats en infraestructures i patrimoni. Fins i tot l’origen de l’aigua que ens arriba ha variat molt al llarg de la història: actualment, prové dels rius Ter i Llobregat; dels aqüífers del Delta del Llobregat i del Besòs; de les dessalinitzadores de la Tordera i El Prat; i de l’Estació de Regeneració d’Aigua d’El Prat del Llobregat. 

I no ens podem oblidar del mar! Barcelona hi va viure d’esquena fins l’arribada dels Jocs Olímpics del 92, quan va deixar de ser un ecosistema maltractat per la contaminació. Avui dia, l’aigua de mar dessalinitzada és una nova font d’aigua molt valuosa en el context de sequera que vivim. 

Per tots aquests motius, us presentem EL VALOR DE L’AIGUA: un cicle d’activitats organitzat en sis àmbits temàtics (Memòria, Societat, Gestió, Consum, Residus i Entorn Natural) que aprofundeix en la manera com interactuem amb aquest element fonamental. 

Podeu consultar les activitats d'aquest cicle en l' enllaç

Diversos llocs de la ciutat

Població:
Barcelona
On
Diversos llocs de la ciutat
Quan
Des de 02/01/2024 al 30/06/2024

You may also be interested in...