Cicle Oxigena't "PARES I MARES CONSCIENTS. Com acompanyar els nostres fills i filles des de l'Atenció Plena"

Enrere

A càrrec de Nuria Catalan, psicòloga, psicoterapeuta i facilitadora de Mindfulness, i Rosa Garriga, terapeuta familiar, psicoterapeuta i Coach relacional.

Acompanyar els fills i filles en aquests temps és un gran repte per a les famílies. Convivim amb una situació nova, canviant, de la qual desconeixem la durada i que afecta molts àmbits de les nostres vides i ens obliga a relacionar-nos amb la incertesa en el dia a dia. A través del recurs del Mindfulness i de la atenció plena podem cultivar l'atenció al moment present, sense judici i amb amabilitat, de manera que ens puguem relacionar amb les dificultats d'aquesta situació incerta d''una manera més útil. Si ens ocupem de nosaltres mateixos i del nostre rol com a pare/mare podrem acompanyar millor els nostres infants i adolescents.

1a sessióCultivar la presència.Entrenar l'atencióLa família com un sistema en evolució. Què passa a l'adolescència? Què és l'atenció plena i com ens pot ajudar a ser uns pares i maresmés presents. Practicant l'atenció plena.

2a sessióSer pare, ser mare... quines històries ens expliquemCom construïm la nostra mirada sobre els nostres fills i filles, i sobre nosaltres mateixos com a pares i mares? Practicant altres mirades.

3a sessióRegulació emocional: Identificar les emocions i la seva funcióCom ocupar-nos d'elles d'una manera més útildes de la posició de pare i mare? Practicant laregulació emocional.

4a sessióCultivar la resiliència front la incertesaIdentificar els estressors en les relacions amb fills i filles. Com ens relacionem amb el control i la incertesa? Identificant la meva àrea d'influència.

5a sessióLa comunicació conscientIdentificar les dificultats en la comunicació amb els fills i filles. Què és la comunicació conscient i l'escolta atenta? Com ens poden ajudar a abordar les comunicacions difícils? Practicantl'escolta atenta.

6a sessióLa confiança i els límitsEl límits com a una eina en el desenvolupament de l'autoregulació dels i les adolescents. L'equilibri dinàmic entre la confiança i els límits. Practicant "la mirada al món des dels ulls delteu fill/a"

7a sessióCuidar d'un mateix. Cuidar dels altresCom ocupar-nos del nostre propi benestar? Les claus del cultiu del benestar. Practicant "amabilitat cap a una mateixa i cap a les adolescents".

8a sessióTot canvia!Com portar l'atenció plena a la vida familiar d'una manera pràctica? Des de la pròpia experiència compartirem aprenentatges i allò que ha estat útil a nivell individual i grupal.

Horaris

Centre per a Families amb Adolescents

Adreça:
de Sant Antoni Maria Claret, 64 - 78
Districte:
Gràcia
Barri:
el Camp d'en Grassot i Gràcia Nova
Codi postal:
08025
Població:
Barcelona
On
Centre per a Families amb Adolescents
Quan
Des de 04/02/2021 al 25/03/2021

Telèfon

Informació:
932563560
Telèfon d'informació:
932563560

You may also be interested in...