Concerts "De la matriz al cante", d'Antonio El Turry i "De la matriz al cante" de Manuel Moreno El Pele, a càrrec de Flamenco 24 Nous Barris

Enrere

Un cantaor jove que es mou amb pas ferm, i un mestre que fa que el cante clàssic soni nou cada cop que l’interpreta. Dues generacions ens mostren la vitalitat del flamenc, en la segona jornada del festival que organitza l’associació El Dorado.

Té bona veu, afina, modula i es mou bé en els registres baixos i, com a resultat, ofereix un cante expressiu i ple de matisos. Us parlem del cantaor Antonio El Turry , un artista que ha enregistrat fins ara dos discos: Sentir que sueño , un debut amb grans col·laboracions, i Borracho de arte (2022), una tria de dotze temes que inclouen tres buleries diferents, una soleá apolá , una vidalita , una farruca y una media granaína no apta per a altres veus i que, en canvi, ell executa amb mestria, dominant l’espectre de tons que requereix el repte.

A les 23.00 h, compareixerà davant el públic de Nou Barris Manuel Moreno El Pele , un cantaor poderós per les condicions extraordinàries de la seva veu i per la intensitat amb què aborda cada cante . Un cantaor d’inspiració, “totémico”, com el va descriure Juan Vergillos: “[...] cante clàssic que en la seva gola sona nou, acabat de néixer. Pel seu caràcter anàrquic, però també per les seves facultats prodigioses que li permeten jugar amb la melodia i allargar un compàs més enllà del terç”. El seu admirat Morente va dir d’ell que “té el cor d’un cavall i una mitja veu de somni”.

Desvarío és hereu del festival Flamenco a Nou Barris, nascut l’any 2000 i que, després de disset edicions, es va extingir. Ara, El Dorado SFB, en col·laboració amb els Serveis Tècnics del Districte de Nou Barris, s’ha fet càrrec de la direcció i la gestió del festival. El Dorado SFB és una associació cultural que va néixer l’any 2007 amb la finalitat de crear un espai estable de promoció i difusió de la cultura flamenca a Barcelona des de la comprensió del flamenc com un art popular modern.  

Una coproducció del Districte de Nou Barris i El Dorado, Sociedad Flamenca Barcelonesa.

Amb el suport del Grec 2024 Festival de Barcelona.

Interpretació musical: 

De la matriz al cante 

Antonio El Turry (veu)

José Fermín Fernández (guitarra)

Puro y salvaje

Manuel Moreno El Pele (veu) 

Niño Seve (guitarra)

Horaris

Altres

Se celebra a:
Seu del Districte de Nou Barris.
Es venen les entrades a:
Web Festival GREC.
Es venen les entrades a:
Oficina Ciutadana de la Cultura.
Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona.

Seu del Districte de Nou Barris

Adreça:
Pl Major de Nou Barris, 1
Districte:
Nou Barris
Barri:
la Guineueta
Població:
Barcelona
On
Seu del Districte de Nou Barris
Quan
19/07/2024

Telèfon

Centraleta:
934027000
Fax:
932916886

You may also be interested in...