Curs 'Clàssics de la novel·la negra en català'

Enrere

Nova proposta literària de la mà de Remei Romanos

Edgar Allan Poe va definir, amb gran precisió, el gènere negre com "la crònica d´un crim". La novel·la negra treu a la superfície la part més fosca de la societat i ens descriu el botxí i la víctima, però, per sobre de tot, és el relat d´una transgressió que es remunta a Caín i Abel i crea un personatge (detectiu, policia, diletant, etc.) que s´encarrega de corregir-la i castigar-la. Aquest curs és un intent d´apropar-nos al món del crim de la mà d´autors clàssics i contemporanis, mitjançant la recomanació d´alguns dels seus textos més coneguts.

Remei Romanos, és llicenciada en Història Contemporània. Ha treballat durant 39 anys com a tècnica de Gestió, a la Universitat de Barcelona. Ha impartit tallers d´Escriptura Creativa a l´ONCE (4anys), al Centre Cívic Cotxeres de Sants (7anys), ha fet diferents xerrades al Centre de Normalització Lingüística de les Corts sobre escriptura creativa i també a la biblioteca Vapor Vell a Sants. Escriu contes, teatre, poesia i ha guanyat diferents premis als quals ha concursat (Teatre d´Inca, Francesc Candel, Artemís, Port d´Aiguadolç, etc.)

PROGRAMA:

6 d´octubre 2020: La primavera de l´àvia (Teresa Pàmies). El teníem pendent del curs passat.3 novembre 2020: Els crims del carrer Morgue (Edgar Allan Poe)1 desembre 2020: Mossegar-se la cua (Manuel de Pedrolo)12 gener 2021: Jo tampoc em dic Flanagan (Andreu Martín/Jaume Ribera)2 febrer 2021: El gos dels Baskerville (Sir Arthur Donan Doyle)2 març 2021: L´imperi dels lleons (Sebastià Bennasar)6 d´abril 2021: I aleshores no en queda cap (Agatha Christie)4 de maig 2021: Les claus de vidre (Jaume Fuster)1 de juny 2021: El falcó maltés (D. Hammett)

Horaris

Altres

Se celebra a:
La Lleialtat Santsenca.

La Lleialtat Santsenca

Adreça:
C Olzinelles, 31
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
Sants
Codi postal:
08014
Població:
Barcelona
On
La Lleialtat Santsenca
Quan
Des de 12/01/2021 al 01/06/2021

Telèfon

Tel.:
937065254

Lloc web

Web inscripcions:
https://ja.cat/LL0RE

You may also be interested in...