Curs 'La dramatúrgia entesa com una de les belles arts', amb Davide Carnevali

Enrere

Descripció del curs

De què parlem quan parlem de realisme? Quina és la relació entre la realitat i la seva representació, entre natura i imatge, entre la vida i el teatre? Com és possible fer visible un pensament a través d’un monòleg o reproduir una conversa real mitjançant un diàleg inventat? De quina manera una escena es configura com a un “tros de realitat”?

Les arts performatives i les arts figuratives persegueixen mitjançant llenguatges diferents un mateix objectiu: trobar un sistema de representació que reflecteixi de la millor manera una determinada visió d’allò real. Per això, al llarg de les diferents èpoques, s’han alternat estils i corrents pictòriques diferents, així com diferents corrents teatrals i estils dramàtics que han procurat, d’una manera o una altra, donar una imatge i un punt de vista sobre les coses, tot instaurant una comunicació amb els seus públics i educant la mirada del receptor.

Cada classe s’obrirà amb una breu introducció als principals moments de la història de l’art occidental, analitzant les etapes i punts de trobada entre el teatre i la pintura, per entendre com també la dramatúrgia ha sabut reflectir les necessitats i inquietuds d’una cultura obsessionada per la idea de representació.

A més a més, a cada sessió partirem d’una obra d’art pictòrica i analitzarem la manera com representa, desfigura, sintetitza o abstrau la realitat. Després intentarem imitar aquest sistema de representació en l’escriptura, buscant una estratègia dramatúrgica que al seu torn es presenti com a naturalista o deconstructivista, sintètica o abstracta: l’objectiu és que l’escena que escrivim “repliqui” l’obra d’art en la seva estructura.

En resum, intentarem escriure com si estiguéssim pintant.

Això ens ajudarà a entendre quines formes transmeten de la millor manera determinats continguts, segons l’educació estètica de l’espectador; és a dir: de la societat en què l’artista opera.

Sobretot, però, això ens ajudarà a configurar el nostre estil en relació amb allò que volem comunicar al nostre públic, destinatari final d’aquella peculiar forma d’art figurativa i performativa que és el teatre.

Aquest autor forma part del projecte Fabulamundi. Playwriting Europe.

Horaris

Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia

Adreça:
C Pere IV, 228*232
Districte:
Sant Martí
Barri:
el Poblenou
Població:
Barcelona
On
Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia
Quan
Des de 24/01/2022 al 14/03/2022

Telèfon

Tel.:
932845312
Fax:
932197927

You may also be interested in...