Primavera Verda al Coll 2021

Enrere

Entre el 6 i el 29 de maig es celebraran les següents activitats per les quals es necessita inscripció prèvia:

EXPOSICIÓ: ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE 

Del 6 al 25 de maig 

Coneixerem propostes i alternatives per a fer possible una alimentació més saludable i sostenible.

TAULA RODONA: EL CONSUM AGROECOLÒGIC I DE PROXIMITAT

Divendres 7 de maig de 19h a 20:30h

Amb la participació de les cooperatives de consum Trementinaires, Més Fresques que un enciam i els projectes agroecològics Dunia i El Rusc que diu Sí.

FORMACIÓ PER A COMPOSTAIRES (VIRTUAL)

Dimecres 12 de maig de 18h a 19:30h

En aquesta sessió virtual coneixereu millor el món del compostatge, aprendreu com participar del compostatge comunitari o com fer-ne a casa vostra, o podreu resoldre els vostres dubtes i compartir els vostres experiències si ja esteu familiaritzats amb aquesta pràctica.

LES CROQUETES: UN PLAT UNIVERSAL I SALUDABLE

Dijous 13 de maig de 18:30h a 20h

Aprendrem a cuinar un plat universal a l’abast de tothom, de forma saludable i sostenible i amb consciència ecològica.

FESTA VERDA

Dissabte 15 de maig a partir de les 10h

Mostra d’activitats i tallers sostenibles, espectacle familiar, passejada per la Creueta i la música dels mestres de la rumba “Sabor de Gràcia” a les 18 h (entrades exhaurides) al Parc de la Creueta del Coll.

XERRADA: “DAVANT DEL CANVI CLIMÀTIC: ALIMENTACIÓ SOSTENIBLE I CONSUM DE PROXIMITAT”

Dimarts 18 de maig de 19h a 20:30h

Les nostres decisions afecten, directament, al canvi climàtic. Podem afavorir-lo o mirar d’evitar-ne els seus efectes. Coneixerem com afecta a l’emergència climàtica al nostre model de consum alimentari i què podem fer per evitar-ho.

XERRADA SOBRE ALIMENTACIÓ I SALUT 

Dimarts 25 de maig a les 18:30h

Aprendrem a incorporar hàbits saludables i sostenibles en el nostre dia a dia a l’hora de planificar, comprar, cuinar, menjar, conservar, reaprofitar i llençar aliments.

A LA DESCOBERTA DE LES PLANTES OBLIDADES II

Dimecres 26 de maig de 18h a 20h

Passejada pel Bosc Turull per conèixer i redescobrir aquelles plantes útils que tenim en els marges, horts i boscos, que sovint passen desapercebudes.

TALLER: LES CREMES I SOPES D’ARREU DEL MÓN

Dijous 27 de maig de 18:30h a 20h

Cuina anti-malbaratament basada en aliments frescos, de proximitat i recuperats, per a persones interessades a aprendre noves receptes i alhora adoptar nous hàbits a favor del medi ambient.

TAULA RODONA: EXPERIÈNCIES D’HORTICULTURA URBANA I COMUNITÀRIA A VALLCARCA

Dijous 28 de maig de 19h a 20:30h

Molts barris de la nostra ciutat, amb la participació activa del veïnat, estan prenent consciència del seu important paper en la lluita ciutadana i col·lectiva per transformar la ciutat en un lloc més habitable i saludable i per mitigar els efectes negatius del canvi climàtic. Coneixerem l’experiència del col·lectiu DESENRUNA de Vallcarca.

CONEGUEM ELS HORTS DEL COLL I VALLCARCA

Dissabte 29 de maig de 11:30h a 13h

En aquesta passejada visitarem l’Hort de l’Avi, els Horts de Turull, l’Hort Okupat de Farigola, els diferents espais cultivables del col·lectiu DESENRUNA i l’Hort de les Cases. Coneixerem les diferents tipologies d’hort i les diferents maneres que tenen d’organitzar-se i gestionar-se, i els valors ambientals i socials que aporten al territori.


La  Primavera Verda és una iniciativa organitzada pel  Centre Cívic el Coll-La Bruguera i les entitats del barri del Coll i de Vallcarca que organitzen activitats per  promoure una consciència ciutadana més crítica i activa, amb idees per treballar en el canvi d’hàbits per fer possible un barri més verd, humà i sostenible.

On
Centre Cívic El Coll - La Bruguera
Quan
Des de 06/05/2021 al 29/05/2021

Telèfon

Tel.:
932562877
Fax:
932562876

You may also be interested in...