Espectacle "À un endroit du debut", de Germaine Acogny i Mikaël Serre

Enrere

Li diuen, i no perquè si, la “mare de la dansa contemporània africana”, i no hi ha dubte que aquesta artista senegalesa és un dels noms imprescindibles si parlem de les arts del moviment al continent. Però Germaine Acogny és moltes més coses: és una ment lliure, més encara, una ment que balla i és capaç d’expressar les seves reflexions en el llenguatge del moviment. És dona amb consciència de ser-ho, és mare, és una narradora d’històries i és la neta d’una sacerdotessa ioruba, però també és la creadora d’un dels centres de dansa més prestigiosos d’Àfrica i d’una companyia que porta la dansa africana per tot el planeta.

Sí, la història de Germaine Acogny i els seus és un material prou potent per crear un espectacle que, a més de la dansa, involucri elements teatrals i audiovisuals. Per això, la creadora es va posar en contacte amb el dramaturg i director Mikaël Serre, que ens proposa un muntatge en el qual se senten fragments de la Medea d’Eurípides, en un intent de fer dialogar Àfrica amb la cultura clàssica occidental. Tot plegat és un relat de l’Àfrica actual que fusiona el moviment, el teatre, el vídeo i la poesia amb la tragèdia.

Una producció de JANT-BI, Senegal.

En coproducció amb Les Théâtres de la Ville du Luxembourg, Théâtre de la Ville (París) i l’Institut Français (París).

Residència i coproducció: La Ferme du Buisson, scène nationale de Marne-la-Vallée. Residència Le Centquatre (París).

Concepció i posada en escena: Mikaël Serre Coreografia: Germaine Acogny Ajudant de coreografia: Patrick Acogny Escenografia: Maciej Fiszer Vestuari: Johanna Diakhate-Rittmeyer Composició i interpretació musical: Fabrice Bouillon “LaForest” Vídeo: Sébastien Dupouey Disseny de la il·luminació: Sébastien Michaud Direcció tècnica: Marco Wehrspann Producció executiva Grec 2021: Agnès Blot / Músiques Creuades Textos: Togoun Servais Acogny (Les récits d’Aloopho); Germaine Acogny; Mikaël Serre (muntatge i adaptació dels textos de la Medea d’Eurípides).

Horaris

Altres

Se celebra a:
Sala Maria Aurèlia Capmany.
Es venen les entrades a:
Web Festival GREC.
Es venen les entrades a:
Oficina Ciutadana de la Cultura.
Organitzat per:
Institut de Cultura de Barcelona.
Adreça:
Lleida, 0059
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
Quan
Des de 28/07/2021 al 29/07/2021

Telèfon

Tel.:
934261875
Fax:
934260106

You may also be interested in...