Exposició 'Annibale Carracci. Els frescos de la capella Herrera'

Enrere

Els primers anys del segle XVII, l'artista bolonyès  Annibale Carracci es va comprometre amb el noble banquer espanyol Juan Enríquez de Herrera a pintar al fresc la capella de la seva família, fundada per Diego de Herrera, a l'església de Sant Jaume dels Espanyols de Roma. L'artista va concebre tot el conjunt, dedicat al sant franciscà Dídac d’Alcalà, i va iniciar el disseny de tots els cartrons preparatoris. A causa d'una malaltia, a partir del 1605 va haver de delegar el projecte en  Francesco Albani.

Durant la dècada de 1830, els frescos es van arrencar i traspassar a tela, i poc després es van enviar a Espanya. Set dels fragments es va dipositar al  Museo del Prado i els altres nou, els que  actualment es poden veure al Museu Nacional, a la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi. Es desconeix la localització dels altres tres fragments que falten per completar el conjunt, tot i que sembla que en el seu dia es van dipositar a l'església de Santa Maria de Montserrato, a Roma.

Completarà l'exposició una selecció de dibuixos atribuïts a Carracci o al seu taller, procedents de la mateixa Acadèmia de Sant Jordi i d'Europa, i la taula de l'altar de Santa Maria de Montserrato, obra també de Carracci i els seus deixebles.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu Nacional d'Art de Catalunya.

Museu Nacional d'Art de Catalunya

Adreça:
C Mirador Palau Nacional, 6*10
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Museu Nacional d'Art de Catalunya
Quan
Des de 08/07/2022 al 09/10/2022

Telèfon

Informació:
936220376
Tel.:
936220360
Tel.:
936220375
Fax:
936220374

You may also be interested in...