Exposició "Cannabis Japonica"

Enrere

A la planta baixa del museu

L’esdeveniment principal de la celebració del 10è aniversari del Hash Marihuana & Hemp Museum de Barcelona serà l’exposició Cannabis Japonica. Del 12 de maig de 2022 al 26 de febrer de 2023, la mostra portarà al visitant a un viatge per la moda a través dels llaços culturals del Japó amb la planta de cànnabis.

Una coneguda història d’aventures per a nens al Japó explica una tècnica utilitzada pels ninges per millorar les seves habilitats de salt. L’estudiant ninja planta un lot de cànem quan comença el seu entrenament i s’esforça per saltar sobre les plantes cada dia. Al principi no és pas difícil, però el cànem creix molt ràpid cada dia, així com l’habilitat de salt del ninja. Al final de la temporada de cultiu, el guerrer pot saltar per sobre el cànem de 3 a 4 metres d’alçada.

Aquesta història infantil és un testimoni d’una època en què el cànnabis era ‘gran al Japó’. A mesura que s’acostava la primavera, cada llar rural plantava de quatre a cinc solcs de llavors de cànem. El cànem cultivat era la principal font de fibra de la família per teixir teles i també era una font d’ingressos important, ja que els comerciants de la ciutat compraven les fibres de cànem més fines. Aquest cànem amb qualitats similars a la seda es va utilitzar per crear les peces més precioses; des de kimonos d’estiu fins a armament de samurai i vestits de sacerdots shinto. Cada aspecte del treball relacionat amb el cànem, des de la sembra fins al teixit, era feina de dones. Aquesta pràctica va continuar durant l’era Meiji, quan el Japó es va convertir ràpidament en un imperi industrialitzat.

Cannabis Japonica revela els llaços profundament arrelats del Japó amb la planta de cànnabis i el seu paper fonamental per crear vestimenta única i bella de gran importància cultural.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Hemp Museum Gallery Barcelona.

Hemp Museum Gallery Barcelona

Adreça:
C Ample, 35
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona
On
Hemp Museum Gallery Barcelona
Quan
Des de 12/05/2022 al 26/02/2023

Telèfon

Tel.:
93 319 75 39

You may also be interested in...