Exposició 'Domènech i Montaner, urbanista'

Enrere

El paper de la ciutat en el pensament i l’obra de Lluís Domènech i Montaner es posa de manifest en aquesta exposició. Personatge polifacètic, present en molts àmbits de la cultura i la política de la seva època, la formalització de la ciutat amb una arquitectura que la monumentalitzi se situa en el nucli dels seus interessos.

Tant en els projectes d’habitatges particulars, com en els grans edificis públics de la ciutat moderna: hotels, restaurants, sales de concerts, universitats, hospitals, aquest propòsit és manifest. Intèrpret de l’eixample Cerdà, Lluís Domènech cercarà trencar-ne la uniformitat.

Actor en la reforma de la Barcelona antiga, és amb el seu projecte per la futura Via Laietana, quan les seves idees urbanístiques es posen en relació amb l’arquitectura històrica. Aquesta exposició ha de permetre comprendre com l’arquitectura de Lluís Domènech i Montaner no es pot entendre al marge de la ciutat.

L’estructura de l’exposició descriu un itinerari al voltant d’uns edificis i d’uns projectes urbans que permeten parlar, a més de l’arquitectura que els formalitza, de la ciutat que els envolta i és definida per ella:

- El projecte de les Institucions Provincials de l’Ensenyament. 1877

- L’Hotel Internacional a l’Exposició Universal de 1888 

- La reforma de la Barcelona antiga, de 1879 a 1914

- El Palau de la Música. 1905

- L’Hospital de Sant Pau, ciutat “altre”. 1901 - 1905

- Lluís Domènech, director de l’Escola d’Arquitectura de Barcelona, 1900 – 1920

Per dur a terme l’exposició hem disposat del Fons Domènech i Montaner de l’Arxiu Històric del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya, que aplega el gruix de la documentació donada per la família de l’arquitecte. També podem trobar altres materials a l’Arxiu Contemporani de Barcelona, a l’Arxiu de l’Hospital de Sant Pau i al de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Casa Padellàs.

MUHBA Museu d'Història de Barcelona - Plaça del Rei - Casa Padellàs

Adreça:
Carrer del Veguer, 2*4
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona
On
MUHBA Museu d'Història de Barcelona - Plaça del Rei - Casa Padellàs
Quan
Des de 29/03/2023 al 29/09/2023

Telèfon

Informació:
93 256 21 22 dl a dv: 10 a 14 h i de 16 a 19 h
Informació:
93 256 21 22

You may also be interested in...