Exposició 'El Palau de Pedralbes, ahir i avui'

Enrere

A l'antic pavelló de vigilància

Inaugurada el 23 d'abril de 2010, es presenta una exposició sobre aquest edifici de Barcelona a l´antic pavelló de vigilància del mateix Palau, just a l´entrada dels jardins per la Diagonal, que s´ha habilitat amb aquesta finalitat.

En unes lones, que cobreixen les velles parets de l´antic pavelló de vigilància, es reprodueixen fotogràficament els espais exteriors i interiors del Palau de Pedralbes, des dels seus orígens fins a l´actualitat. El jardí, obra del paisatgista Rubió i Tudurí, hi està representat amb els elements artístics més significatius, obra dels artistes, escultors i arquitectes més representatius del segle XX. Igualment, les estances més nobles del Palau proporcionen al visitant informació de la història i l´actualitat d´aquest edifici. Un darrer apartat està dedicat a les noves instal·lacions de la Unió per la Mediterrània, l´organisme internacional que agrupa els països de la Unió Europea, els estats de l´est i del sud de la Mediterrània i els de la Lliga Àrab.

En un lloc central de l´exposició s´exhibeix un documental de 25 minuts de durada titulat "El Palau de Pedralbes, una història". S´hi dóna una extensa informació històrica de l´edifici com a residència reial, donació del comte de Güell al rei Alfons XIII. Però el Palau de Pedralbes i la seva història serveix també de pretext per explicar els fets més rellevants que hi han succeït, i que han estat, alhora, el reflex d´esdeveniments cabdals a Barcelona i al país: la República, la Guerra Civil i el Franquisme. L´audiovisual es tanca amb imatges de les dependències del Museu de Ceràmica, del Museu de les Arts Decoratives, del Museu Tèxtil i d´Indumentària i de les instal·lacions de la Unió per la Mediterrània, totes elles ubicades al Palau.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Jardins del Palau de Pedralbes.

Jardins del Palau de Pedralbes

Adreça:
Av Diagonal, 686
Districte:
Les Corts
Barri:
Pedralbes
Codi postal:
08034
Població:
Barcelona

Aparcaments

Aparcament Tanatori les Corts-Menéndez Pelayo

Av Joan XXIII 23

933397216

Restaurants

Cafeteria Dunkin' Coffee *Estació de Metro Palau Reial

E.M. Palau Reial 1

932059001

On
Jardins del Palau de Pedralbes
Quan
Acte permanent

Telèfon

#:
010

Lloc web

Web:
goo.gl/EQ9cBC

Més informació

Web castellà:
goo.gl/JRc8TG
Web anglesa:
goo.gl/ojVK7a

M'agrada 290

You may also be interested in...