Exposició "Entourage", d'Enric Tormo

Enrere

Comissària: Martina Millà, responsable d’exposicions de la Fundació Joan Miró.

L’exposició mostra una selecció de les fotografies que Enric Tormo Freixes va dipositar a l’arxiu de la Fundació Joan Miró. Són fotografies fetes els anys quaranta i cinquanta a Joan Miró i al seu entorn familiar i professional, tant a Barcelona com a Mont-Roig i durant viatges de feina a París. Enric Tormo, tècnic gravador, enquadernador i tipògraf, va fer d’ajudant de Joan Miró en projectes litogràfics i xilogràfics com ara la Sèrie Barcelona (1944) o À toute épreuve (1958), el llibre de Paul Éluard il·lustrat per Miró.

Les fotos seleccionades per a l’exposició mostren aquest entourage, l’entorn artístic i cultural en què es movia Joan Miró—i, de retruc, Enric Tormo—durant els anys en què visqué a Barcelona abans de marxar a viure a Mallorca. Les fotografies es van fer en diferents escenaris. Gràcies a la mirada de Tormo, veiem Joan Miró treballant en escultures i en grans pintures i també observant atentament: el paisatge de Mont-roig, les pintures romàniques exposades al Palau Nacional, l’Orant de Sant Quirze de Pedret i les formes gaudinianes de la cripta de la Colònia Güell.

Són unes fotografies espontànies que retraten espais de treball i d’estudi, però també els moments de lleure i sociabilitat. Amb aquest conjunt divers d’imatges podem reconstruir un ambient, un entorn excepcional que maldava per irradiar art i cultura progressistes i de qualitat durant les dues primeres dècades del règim franquista. La selecció mostra alguns d’aquests moments en clara oposició a l’atmosfera de societat castigada que envoltava aquest cercle lluminós d’amistats i col·laboradors.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu.

Fundació Joan Miró - Museu

Adreça:
Avinguda de Miramar, 1
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Fundació Joan Miró - Museu
Quan
Des de 01/03/2022 al 19/06/2022

Telèfon

Tel.:
934439470
Reserves:
934439479
Fax:
933298609

You may also be interested in...