Exposició "Evidència, latència i transparencia. Sobre la violència i la seva"

Enrere

Què és violència? És sempre una cosa explícita i deliberada? O pot amagar-se en fets aparentment no violents? Quines són les pràctiques, els processos i els límits de la seva representació? Quins són els seus efectes a la comunicació i, per tant, al funcionament de la societat?

Evidència latència i transparència, lluny de la pretensió d'abastar la totalitat d'un fenomen extremadament ampli i complex, s'enfronta a aquests – i altres – interrogants amb el propòsit de contribuir a fertilitzar el terreny en el qual es desenvolupa l'estudi de la violència.

A cada centre cívic s'hi presenta obra d'un reduït nombre d'artistes que remet tant a la dificultat de representar la part més oculta del fenomen de la violència, com a la redundància que caracteritza la seva representació corrent – o que suggereix l'existència de formes ulteriors de violència, inscrivint la qüestió en un context més ampli.

El projecte es concep com un assaig obert i interactiu, en el qual tenen una importància cabdal les activitats participatives (xerrades, taules rodones, tallers ...), el propòsit de les quals és estimular la reflexió i el diàleg, generar múltiples nivells de lectura, d'interpretació i de comprensió de la violència, per tal d'afavorir una consciència més profunda i crítica sobre un dels aspectes més tràgics – i al mateix temps aparentment inevitables – de la nostra societat.

En aquest capítol al Centre Cívic Guinardó podrem veure les obres de diferents artistes: els retrats de nenes i nens engabiats,  Vida en sociedad, de JuanRa García,  Conditioned, una instal·lació de Bart Calero, i dues peces del duo coreà-finlandès Nana & Felix que ens parlen dels prejudicis i estereotips en l'apariència física de les persones. També han participat els concept artists: Alba Fernandez, Alejandro García, Mariona Gispert, Sofiia Gnatenko, Sara González, Juan Huarte, Andrea Martín, Adriana Cristina Matos Leal, Josue Medrano, Nadia Moukrim i Adrián Salgado.

Exposició col·lectiva comissariada per Salvatore Elefante i Luca Pagliari.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Sala d'Exposicions Jaume Valor.

Centre Cívic Guinardó - Sala d'Exposicions Jaume Valor

Adreça:
Rda Guinardó, 113*141
Districte:
Horta-Guinardó
Barri:
el Guinardó
Població:
Barcelona
On
Centre Cívic Guinardó - Sala d'Exposicions Jaume Valor
Quan
Des de 02/03/2021 al 06/04/2021

Telèfon

Tel.:
934503987
Fax:
934503112