Exposició 'Helena Almeida | Chema Madoz. Dissenys habitats'

Enrere

Dissenys habitats proposa una ressonància entre els treballs de dos dels primers autors que van formar part de la col·lecció de Foto Colectania, mostrant algunes claus dels seus processos creatius.

El títol de la mostra ret homenatge a Helena Almeida, que prenem de la primera sèrie en la qual va utilitzar la fotografia (Desenho habitado). També recuperem el concepte de disseny en la seva accepció renaixentista, que es refereix tant al dibuix com al projecte i al procés mental de traslladar l'imaginat per l'artista a l'obra. Un exercici que defineix amb precisió el fascinant treball d'aquests creadors.

La coincidència que tant Almeida com Madoz realitzin esbossos possiblement guarda relació amb el seu interès per l'íntim i vivencial. Els dos autors realitzen infinitat d'esbossos -que no sempre es converteixen en obres finals- com a primer pas per a materialitzar les seves idees a través del llapis i el paper. En aquesta exposició hem volgut ressaltar el valor intrínsec d'aquests dibuixos com a mers i bells esbossos, el resultat dels quals expressen per mitjà de la fotografia.

Almeida intervé a vegades l'obra amb estudiades pinzellades o traços de llapis, i sempre ens fascina amb els seus exercicis de reflexió i teatralitat.

Madoz dibuixa en els quaderns personals que ha anat guardant al llarg dels anys, que vam mostrar per primera vegada en aquesta exposició juntament amb alguns dels objectes que assembla artesanalment. Així, els seus esbossos es converteixen en objectes i els seus objectes en imatges, amb el seu característic estil i cops de màgia.

La col·lecció de Foto Colectania reuneix més de 3.000 fotografies, i vol reflectir la diversitat de la fotografia espanyola i portuguesa -des de 1950 fins a l'actualitat- a través d'un extens conjunt d'obres de cadascun dels fotògrafs representats.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Fundació Privada Foto Colectania.

Fundació Privada Foto Colectania

Adreça:
Pg Picasso, 14
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Població:
Barcelona
On
Fundació Privada Foto Colectania
Quan
Des de 22/06/2022 al 18/09/2022

Telèfon

Tel.:
932171626

You may also be interested in...