Exposició "ID Project", de Jordi Bernadó

Enrere

El museu presentarà a la Sala Oval un projecte fotogràfic de l’artista Jordi Bernadó que proposa una sèrie de retrats de personatges aparentment desvinculats entre ells, units únicament pel diàleg amb la càmera i per la resposta a una única pregunta: Quin és el teu lloc al món? Alguns d’aquests personatges són figures cèlebres: autors, cineastes, polítics, activistes. Tots es troben d’esquena a la càmera, dempeus, diminuts i irreconeixibles.

Els retratats -Jimmy Wales, Stephen Hawking, Ferran Adrià, Rosario Quispe, Pedro Opeka, Chimamanda Ngozi Adichie, Gretchen Cara Daily, Nada Al-Ahdal, Woody Allen, Muhammad Yunus, Gao Xingjian, Steven Pinker, Vivian Gornick i Reed Brody- van escollir on s'havia de fer la fotografia. 

A  partir de la construcció d’un mapa heterogeni i fragmentat, el fotògraf explora la identitat humana, allò que suposadament ens fa ùnics. Aquest projecte aborda qüestions de gran rellevància avui, com ara el clima, la biodiversitat o els drets humans, i que alhora són temes centrals en el treball del museu.

Els retrats que formen part d’aquest projecte van ser realitzats als llocs triats pels personatges retratats, i funcionen com un repositori de records i relats. L’artista treballa a partir de la idea que “tots tenim un lloc al món, un lloc al qual estimar, enyorar, un lloc a on tornar”. En aquest cas, el significat de cada escenari queda capturat en la fotografia, però no revelat. Es tracta d’un secret entre el protagonista i l’artista. Com a peces d’un trencaclosques, cada imatge explica una història única, la història d’un personatge, d’un lloc, d’una fotografia, però juntes creen un arxiu complet.

Les fotografies d’ID Project pertanyen a la Col.lecció d'Art Banc Sabadell, que s’ha implicat des de l’inici en el projecte per fer-lo realitat.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Sala Oval.

Museu Nacional d'Art de Catalunya - Sala Oval

Adreça:
C Mirador Palau Nacional, 6
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Museu Nacional d'Art de Catalunya - Sala Oval
Quan
Des de 15/06/2022 al 04/09/2022

Telèfon

Centraleta:
936220360
Informació:
936220376
Fax:
936220374

You may also be interested in...