Exposició "Imatges-Textures2, de Ricard Cayuela

Enrere

La mostra està composta per 13 obres de diferents formats, emmarcades totes amb fusta reciclada.

L’autor cerca una nova interpretació de la realitat, superposant imatges, accentuant colors i aplicant filtres. La fotografia, doncs, li permet descobrir una nova manera d’expressar-se a través de les textures, la llum i de l’art digital.

" Els arbres, la pluja, els carrers, el moviment de la gent… són  elements quotidians  que a l’observar-los en detall estan plens de textures, colors i formes hipnòtiques que desperten en mi una  vessant artística . A l'inici, plasmava aquestes textures en dibuixos, pintures, collages i altres treballs on la fusta era el material principal. Molts d'ells partien d'una fotografia convencional que amb l’aplicació de diferents tècniques transformava per emfatitzar les arrels, l'escorça d'un arbre, les esquerdes d'una paret de pedra o les arrugues del vestit.

En endinsar-me en el món de la  fotografia digital , els programes d'edició, d'un inici, em permetien corregir llums, ombres, tons i petits detalls que milloraven el resultat de la fotografia. Però ben aviat, guiat per l'instint, l'experiència de les tècniques manuals anteriorment aplicades i la cerca d’una nova interpretació de la realitat, vaig començar a superposar imatges, accentuar colors i aplicar filtres. La fotografia, doncs, em va permetre descobrir una nova manera d’expressar-me a través de les  textures, la llum i de l’art digital.

Agraeixo a l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya l’oportunitat de presentar aquest recull de fotografies dins del treball “IMATGES-TEXTURES”. És la primera vegada que s’exposen en format paper. Algunes de les fotografies van acompanyades d’uns marcs de fusta reutilitzada creats especialment per l'ocasió, on he volgut  unir els meus inicis de treball amb la matèria i la fotografia digital .

Gener 2023

Ricard Cayuela

Horaris

Agrupació Fotogràfica de Catalunya

Adreça:
C Duc, 14
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Barri Gòtic
Població:
Barcelona
On
Agrupació Fotogràfica de Catalunya
Quan
Des de 31/01/2023 al 23/03/2023

Telèfon

Tel.:
933016581
Fax:
933023074

You may also be interested in...