Exposició 'Jaume Plensa. Poesia del silenci'

Enrere

Una exposició única en què es mostra, per primera vegada, la influència que ha tingut la literatura, el llenguatge i l'alfabet en la seva obra.

Jaume Plensa (Barcelona, 1955) és un dels escultors més reconeguts internacionalment dins el panorama de l’escultura contemporània del tombant del segle XX al XXI. El seu treball actual se centra en la figura humana, on conflueixen dos vectors essencials: la matèria i la paraula.

L’exposició a La Pedrera, que abasta la seva producció des del 1990 fins avui, destaca alguns aspectes clau de l’obra de Plensa com escultor i s’articula a l’entorn de les relacions entre l’univers creatiu de l’artista i la lletra com element constitutiu de la seva obra.

Aquesta relació de Plensa amb la literatura, i en especial amb la poesia, serà el fil conductor d’aquesta mostra, en la qual també hi seran presents altres temàtiques recurrents en la seva trajectòria com el silenci, el somni, la música i la família.

Per a l’artista cada lletra té una bellesa única, però totes juntes són una mostra de la diversitat del món i de la convivència entre diferents cultures. Tal com explica «una lletra no sembla res, és una cosa humil, però unida a d'altres formen paraules, i les paraules formen textos i els textos, pensament. És una mica la idea de la pedra fundacional, al voltant de la qual es construeix el temple, després la ciutat, el país, el continent i l'univers».

Fora de la sala d'exposicions, a diversos espais de La Pedrera , es podran veure diferents peces de mitjà i gran format, com per exemple  Silent music IV (2019), Day-night (2012) o  Together  (2014), aquesta última realitzada per a la mostra que va tenir lloc a l'Abadia de San Giorgio Maggiore durant la Biennal de Venècia (2015).

Comissariat: Javier Molins

Horaris

Altres

Se celebra a:
Sala d'Exposicions.
Es venen les entrades a:
Fundació Catalunya La Pedrera.

Fundació Catalunya La Pedrera - Sala d'Exposicions

Adreça:
Passeig de Gràcia, 92
Districte:
Eixample
Barri:
la Dreta de l'Eixample
Població:
Barcelona
On
Fundació Catalunya La Pedrera - Sala d'Exposicions
Quan
Des de 31/03/2023 al 23/07/2023

Telèfon

Tel.:
932142576

Lloc web

Web venda d'entrades:
https://www.lapedrera.com

You may also be interested in...