Exposició "Laura Lima. Balé Literal"

Enrere

Laura Lima (Minas Gerais, Brasil, 1971) va presentar la versió original de  Balé Literal per primera i única vegada el juny de 2019 a l’encreuament de carrers on es troba la galeria A Gentil Carioca, a Rio de Janeiro. Era una  gran instal·lació composta amb objectes, maquinària, pintures i artefactes diversos que s’anaven desplaçant per l’espai públic en un moviment coreogràfic, una dansa de l’absurd, gairebé peripatètica, que es valia d’un mecanisme rudimentari i de l’energia de diverses persones, tot plegat orquestrat per Laura Lima. Amb una simplicitat extrema, l’artista aconseguia una instal·lació d’un gran efecte, amb un bestiari d’objectes de tota mena i persones transitant-hi sense pausa, en una imatge precisa del nostre temps errant.

Quatre anys després d’aquella experiència, la proposta és traslladar el  Balé Literal a l’interior de les sales del MACBA i convertir-lo així en un gran dispositiu transitable en funcionament permanent. Els objectes i pintures que s’aniran penjant dels fils de la instal·lació s’hauran creat especialment per a l’ocasió, tot i que alhora remetran a peces realitzades al llarg de la carrera de l’artista. Un format inusual de  retrospectiva coreografiada i en constant moviment.

Nascuda a la regió rural de Minas Gerais, Laura Lima es va traslladar, a l’adolescència, a Rio de Janeiro, on es va formar en Filosofia i en Belles Arts i on viu actualment. Interessada en les relacions socials i en la forma en què els comportaments humans alteren la percepció de la quotidianitat, els seus treballs incorporen sovint éssers vius, tan animals com humans, i accions que s’activen durant períodes de temps llargs, com aquest  Balé Literal.

Aquest extraordinari treball, que  s’instal·larà per primera vegada dins un museu, serà el nucli de la publicació que acompanyarà la mostra, i que comptarà amb assajos de filòsofs, escriptors i altres artistes. El llibre es publicarà un cop inaugurada l’exposició, ja que incorporarà un ampli reportatge fotogràfic de l’obra a les sales del MACBA.

Horaris

Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Adreça:
Plaça dels Àngels, 1
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Museu d'Art Contemporani de Barcelona
Quan
Des de 18/05/2023 al 24/09/2023

Telèfon

Tel.:
934813368
Tel.:
934120810
Tel.:
934121270
Tel.:
934121413
Fax:
934124602

Lloc web

Web venda d'entrades:
https://www.macba.cat

You may also be interested in...