Exposició 'Marcelo Brodsky. Resistència poètica'

Enrere

La Fundació Foto Colectania, gràcies a la col·laboració principal de la Fundació Banc Sabadell, presenta el 2 de febrer l'exposició Marcelo Brodsky. Resistència poètica, comissariada per Irene de Mendoza.

Nascut a l'Argentina, Marcelo Brodsky es va exiliar a Espanya durant la dictadura militar argentina dels anys 70 i 80. La seva obra combina imatges i intervencions amb color i text, situant-se entre la fotografia, la instal·lació, la performance i el memorial.

L'exposició que es presenta a Foto Colectania reuneix algunes de les seves sèries més conegudes: comença amb una selecció de cinc fotografies realitzades durant el seu exili a la fi dels anys 70 a Barcelona i una secció dedicada al seu projecte Bona Memòria, a la qual investiga les conseqüències de la dictadura argentina sobre els seus companys de col·legi. Aquesta obra es convertiria en un dels punts de partida per a les intervencions amb text i color sobre fotografies que aplicarà als seus projectes posteriors.

Altres sèries que s'exposen són la seva emblemàtica 1968. El foc de les idees que mostra els moviments desencadenats a tot el món en 1968, les fotografies de la lluita contra el Franquisme o del Apartheid a Sud-àfrica (que realitza al costat del fotògraf Gideon Mendel), la impactant Rastres de violència, que mostra el primer genocidi de la història a través de les fotografies colonialistes de l'Imperi Alemany a l'actual Namíbia i, finalment, Aturada Nacional sobre les recents revoltes de Colòmbia en 2021.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Fundació Privada Foto Colectania.

Fundació Privada Foto Colectania

Adreça:
Pg Picasso, 14
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Població:
Barcelona
On
Fundació Privada Foto Colectania
Quan
Des de 02/02/2023 al 28/05/2023

Telèfon

Tel.:
932171626

You may also be interested in...