Exposició ''Payasas, bártulos y cachivaches'

Enrere

Aquesta exposició rescata dades i fragments de la vida de les pallasses de qui no en teníem notícies. Aconsegueix reconstruir la seva manera de treballar o en rescata alguna petita anècdota. Contextualitza el seu esforç i la seva lluita en l'època que van viure.

Trobar una fotografia o un dibuix de les pioneres que van exercir l'ofici de pallassa en un món d'homes, en un ofici que món on els homes monopolitzaven el món de l'espectacle i especialment el de l'humor, a part de ser apassionant, és gairebé un exercicis d'antropologia documental. Una aventura on cada troballa, per petita que sigui, es un triomf contra l'oblit de la memòria d'aquestes dones, una fita que les i ens rescata de la invisibilitat història, en definitiva, un acte de justícia poètica.

D'altra banda, visibilitzar-les a través de fotografies, cartells, objectes, vestuaris i tot tipus de "bártulos y cachivaches" és una manera d'apropar-les al públic dotant-les de corporeïtat i de referències tangibles. Així es genera curiositat i proximitat amb aquestes dones, aquestes pallasses que formen part del caminar en l'ofici d'habitar un nas vermell, que van obrir pas i que es mereixen ser rescatades de l'oblit i ocupar el seu lloc, com a antecessores i referents.

Tot i que l'exposició, també és un ancoratge al present, ja que fan visibles a les grans professionals que avui en dia estan als escenaris internacionals i són un cant d'esperança al futur, ja que estan preparades per prendre el relleu.

En definitiva, l'exposició és un camí obert.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Centre Cívic Besòs.

Centre Cívic Besòs

Adreça:
Rambla de Prim, 87*89
Districte:
Sant Martí
Barri:
el Besòs i el Maresme
Població:
Barcelona
On
Centre Cívic Besòs
Quan
Des de 01/07/2021 al 31/07/2021

Telèfon

Tel.:
932564901
Fax:
933070457

You may also be interested in...