Exposició 'Per què la guerra? Memòries, herències i representacions de les violències bèl·liques'

Enrere

Des de fa 12.000 anys, la guerra ha donat forma a la majoria dels aspectes de la vida social i segueix tenint una gran força modeladora en els comportaments humans. La guerra és omnipresent en el món actual i no és aliena a l’economia imperant. Mai, com ara, no ha estat tan visible i, al mateix temps, tan difícil de discernir-ne la seva essencialitat i les seves causes.

La guerra deteriora la democràcia i la justícia, i envileix la memòria; és la norma enmig de la desregulació creixent que és inherent al món de la globalització contemporània. Entre d’altres, nodreix estructures culturals anacròniques com el patriarcat i obre escenaris de devastació com les crisis humanitàries.

La guerra provoca seqüeles profundes –traumàtiques– en tots els àmbits i, alhora, és un “lloc” que desperta fascinació. L’ambivalència la regeix i no hi ha cap camí fàcil per deixar-la enrere. Enfront d’aquesta situació, la pregunta vigent és: per què la guerra?

Les obres d’art contemporani que s’exposen a la mostra Per què la guerra? interroguen el fenomen polièdric de la guerra i, des d’experiències estètiques diverses, plantegen l’obertura d’espais de claredat i pensament que qüestionen la persistència de les violències bèl·liques.

Artistes participants: Francesc Abad, Kader Attia, Isabel Banal, Bleda y Rosa, Juan Manuel Echavarría (amb Gabriel Ossa i Fernando Grisález), Alfredo Jaar, Rula Halawani, Shirin Neshat, Fernando Sánchez Castillo, Francesc Torres.

Consulta el programa d’activitats de l’exposició en aquest enllaç.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Sala Casanova.

El Born Centre de Cultura i Memòria - Sala Casanova

Adreça:
Plaça Comercial, 12
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera
Població:
Barcelona
On
El Born Centre de Cultura i Memòria - Sala Casanova
Quan
Des de 15/03/2024 al 29/09/2024

Telèfon

Informació:
93 256 68 50 de dilluns a divendres, de 9 a 15 h

You may also be interested in...