Exposició 'Rere els murs del monestir. Set-cents anys d'una història en femení'

Enrere

A partir del 28 de novembre de 2019


L'exposició de llarga durada "Rere els murs del monestir. Set-cents anys d'una història en femení", és un projecte fruit d'una recerca àmplia i ambiciosa que ens permet aproximar-nos al cenobi -des dels seus orígens i fins al present- com mai no ho havíem pogut fer fins ara.

En la darrera dècada, s'ha dut a terme una recerca exhaustiva sobre el monestir de Pedralbes des de diferents camps que ha constituït la base del desenvolupament d'un projecte que consta de dos grans blocs: "Evolució" i "Acció".

"Evolució": Presenta vuit etapes històriques del desenvolupament del monestir, cadascuna amb una llista d'espais vinculats al període, una breu descripció i una explicació històrica i arquitectònica a les quals s'associa una galeria d'imatges i recursos documentals, amb reconstruccions en 3D del monestir en diferents segles i l'evolució dels diferents espais en 3D al llarg del temps.

"Acció": Proposa un serious game a través de la restitució virtual en 3D. Aquest joc, concebut com una eina educativa i divulgativa, restitueix la imatge del monestir al segle xv, amb algunes llicències anacròniques, com el fet de poder visitar la capella de Sant Miquel mentre es pinta, però amb un gran rigor documental.

Aquest projecte web, consultable a la xarxa, culmina amb la inauguració d'una exposició ubicada en una de les sales de la infermeria remodelada a finals del segle xvi, que ofereix als visitants una experiència immersiva al monestir medieval. Imatges de gran format ens permeten imaginar com seria el jardí del claustre, veure com resplendien els daurats de la capella i recrear l'ambient de la infermeria i la cuina amb tots els estris que s'utilitzaven per preparar remeis i cuinar aliments. D'altra banda, gràcies a les ulleres 3D i a la realitat virtual es poden veure aquests espais en tres dimensions dins la mateixa sala d'exposició.

La mostra es complementa amb un petit audiovisual que il·lustra el poder que van tenir les abadesses de Pedralbes a l'edat mitjana i durant els primers temps de l'època moderna, així com els conflictes entre els llinatges més poderosos del moment per controlar el monestir i el seu patrimoni. Així mateix, també és possible consultar tot el web del projecte a través de dos monitors ubicats a la sala.

Horaris

Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Adreça:
Bda Monestir, 9
Districte:
Les Corts
Barri:
Pedralbes
Codi postal:
08034
Població:
Barcelona

Aparcaments

Aparcament Marqués de Mulhacén

C Marquès de Mulhacén 51

932050209

Restaurants

Restaurant Jardí de l'Abadessa

C Abadessa Olzet 26

932803754

Restaurant El Mato de Pedralbes

C Bisbe Català 10

932047962

On
Museu Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes
Quan
Acte permanent

Telèfon

Informació i reserves:
932563427 dl-dv: 10 a 14 h
Centraleta:
932563434
Fax:
932039408

M'agrada 10