Exposició 'Sota la llum del mar'

Enrere

La fotògrafa Espe Pons és l’artista que hi ha al darrere de «Sota la llum del mar». El nucli principal del seu treball és la memòria i el paisatge. La construcció dels seus projectes es basa sovint en una certa poètica visual plena de silencis. En altres casos, situa la fotografia al límit del propi mitjà, fent evidents les seves convencions.

L'exposició «Sota la llum del mar», és un assaig fotogràfic de la fotògrafa Espe Pons realitzat durant l’any 2019 que, a través d’una combinació d’imatges en blanc i negre i color, pretén dignificar les víctimes del franquisme a l’Espanya de la Guerra Civil i la postguerra.

En concret, l’obra fa una aproximació a la història del germà petit de l’avi de l’artista, Tomàs Pons Albesa, que va lluitar en el bàndol republicà durant la Guerra Civil i que va ser afusellat als 31 anys al Camp de la Bota, a Barcelona el 1941. A partir de la investigació que Espe Pons fa per conèixer la vida de Tomàs Pons i els llocs pels quals va passar els últims moments, reconstrueix la història i proposa imatges biogràfiques i de l’època que evoquen un passat present del paisatge i que mostren també les seves llums i ombres, per convidar el visitant a recordar.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Castell de Montjuïc.

Castell de Montjuïc

Adreça:
Ctra Montjuïc, 66
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Castell de Montjuïc
Quan
Des de 01/07/2021 al 12/09/2021

Telèfon

Tel.:
932564440

You may also be interested in...