Exposició 'Utopia Rambles'

Enrere

Utopia Rambles agrupa 44 persones interpel·lades pels processos artístics amb l’objectiu d’imaginar i actuar en temps real sobre l’Àmbit Rambles, alimentant alhora l’exposició, que està en constant mutació al Santa Mònica.

Des d’aquesta comunitat temporal s’impulsen intervencions en l’entorn geogràfic i social immediat al centre, en un exercici de creació utòpica i generació d’imaginaris dipositats a les Rambles.

L’espai  Acció, que es pot visitar a la segona planta del Santa Mònica, es presenta com un espai de treball que mostra els acords de funcionament que se segueixen al llarg de tot el projecte. Aquests acords no estan regits per una lògica de majories, sinó amb l’acompanyament de l’equip curatorial per la seva capacitat de comunicació, escolta i acord.

En paral·lel, l’espai  Arxiu presenta, a la primera planta, material inèdit del procés cooperatiu que l’equip transdisciplinari UTE Km Zero va dur a terme el 2018 sobre la transformació de les Rambles, un arxiu que és en si mateix una font d’imaginaris utòpics. Aquest arxiu mostra les traces testimonials del procés cooperatiu ciutadà que es va impulsar en un intent de proposar un projecte de rescat per a les Rambles.

A partir del 28 de març i fins al 21 de maig es podrà visitar l’exposició resultant d’aquest procés al claustre del centre.

Una crida a la participació activa

Com els imaginaris, recursos i competències individuals poden dialogar i agrupar-se en una intel·ligència col·lectiva? Com aquestes agrupacions poden repensar i actuar utòpicament sobre territoris identificats? Aquest projecte té la voluntat d’esdevenir una font d’inspiració sobre aquestes preguntes.

Presentat com una caixa d’eines de codi obert, l’espai  Acció presenta de forma detallada la metodologia que està transformant a temps real un conjunt de quaranta-quatre participants en un cos múltiple, complex i orgànic d’acció col·lectiva. En paral·lel, l’espai  Arxiu documenta el conjunt d’idees i estratègies que la Comunitat Rambles va imaginar sobre un territori identificat com a Àmbit Rambles.

La visita atenta a aquests dos espais complementaris ofereix al públic la possibilitat d’escrutar els mecanismes interns d’un dispositiu complex de col·lectivització, un dispositiu susceptible de prendre’s, reinterpretar-se i replicar-se per a la reconstrucció utòpica de tots aquells espais que cal que transformem avui.

Una iniciativa curada per Itziar González Virós, Elena Blesa Cábez i Enric Puig Punyet.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Centre d'Arts Santa Mònica.

Centre d'Arts Santa Mònica

Adreça:
Carrer la Rambla, 7
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Centre d'Arts Santa Mònica
Quan
Des de 01/02/2023 al 21/05/2023

Telèfon

Informació:
93 567 11 10

You may also be interested in...