"L'Ou com Balla 2020. Corpus" : Dates

Enrere

Enguany, degut a la situació de crisi sanitària totes les activitats seran telemàtiques.


Aquest no serà un Corpus com els dels darrers anys. El Coronavirus farà que totes les activitats siguin telemàtiques.

Tot i que els dies previs ja hi haurà algunes activitats, entre l´11 i el 14 de juny és quan tindrà lloc el gruix de programació. L´inici el marcaran les campanes del Pi i de la Catedral, que tocaran el dijous 11 a les 12 del migdia. El fi de festa també el marcaran aquests campanars, que tocaran el diumenge 14 cap a les 20:30 h.

Les activitats es difondran via web i xarxes de Cultura Popular Barcelona amb una programació de vídeos, alguns d´ells en directe. Aquesta graella omplirà la setmana de Corpus, del dilluns 8 al diumenge 14 de juny. Hi haurà càpsules amb curiositats, entrevistes, taules rodones i presentacions que tractaran de temes tan diferents com els tocs de campanes, l´Ou com balla, el Seguici Popular o el Corpus del Baró de Maldà.

També es presentarà virtualment el llibre ´Corpus, la festa de les festes´ de l´editorial Morera, escrit per Amadeu Carbó.

A banda d´aquests vídeos, hi ha altres activitats destacables com l´exposició ´Corpus a Barcelona´, on s´explica d´una manera entretinguda la importància de les celebracions a la ciutat i com van anar sorgint els diferents elements festius: bestiari, gegants, balls tradicionals, castellers... Amb les il·lustracions de la història del Corpus de Barcelona s´ha creat ´El Joc del Corpus de Barcelona´, que convidarà a les famílies a fer-se la seva pròpia cercavila des de casa amb els retallables dels elements del Seguici Popular.

Torna la ruta del Corpus de Barcelona de la mà de l´Associació Joan Amades, aquest any en versió virtual. Aquest cop la ruta aprofitarà les noves tecnologies per apropar les curiositats i històries d´aquesta festa tradicional. Caldrà fer inscripció prèvia.

Des de l´Arxiu Històric es prepara una pàgina web amb documents històrics i un muntatge visual amb imatges de l´Ou com balla de la Casa de l´Ardiaca del darrer segle.

Les entitats també han omplert aquest programa d´activitats amb iniciatives singulars, com ara les Catifaires del Raval, que faran el guarniment de l´Ou com balla dels jardins de Rubió i Lluch. Es tracta d´una activitat destacada ja que aquest serà l´únic ou que ballarà en aquest any tan especial, juntament amb el de la Catedral. L´Ou com balla serà retransmès a les xarxes per tal que tothom en pugui gaudir, donat que no serà una activitat presencial.

També és interessant la realització de la Catifa de Gràcia en edició virtual. Els Catifaires de Gràcia faran una crida perquè la ciutadania enviï imatges i dibuixos per a crear el mosaic de la seva catifa, que enguany commemora els 150 anys de la Revolta de les Quintes i els 700 anys del Corpus. Els Gegants de la Ciutat han preparat un retallable amb els diferents vestits que han portat les figures des de l´any 1929, a la Casa dels Entremesos hi faran un time-lapse amb el muntatge de la seva catifa de flors i els Gegants del Pi han creat un taller virtual per a fer una garlanda de flors com les que porten les seves gegantes el dia de Corpus.

Les festes es clouran el diumenge 14 de juny al vespre amb un concert de l´orgue de la Catedral. Per primera vegada, com que els carrers no hauran pogut escoltar les músiques del Seguici precedint la tradicional Processó, des de l´orgue s´interpretaran els balls dels diferents elements del Seguici Popular de Barcelona, adaptades per a aquest instrument. El concert serà retransmès a les xarxes i clourà amb el toc de campanes de la Catedral i del Pi.

Barcelona

Adreça:
Pl Sant Jaume, 1
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Barri Gòtic
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona

Aparcaments

My Beautiful Parking

C Bòria 17

933041580

Aparcament de Bicicletes Parking Bike

C Hostal d'en Sol 1

933150407

Aparcament Princesa

Via Laietana 20

933107835

Aparcament Rodri

C Ample 29

933104567

Aparcament Joan Bru Torras

C Ciutat 5

933178935

Restaurants

Restaurant Narciso

C Princesa 9

936888695

Restaurant Gilda by Belgious

C Ample 34

933103492

Restaurant La Boqueria

C Boqueria 17

933043944

Restaurant MariscCo *Plaça Reial

Pl Reial 8

934124536

Restaurant La República

C Mercè 13

932956684

On
Barcelona
Quan
Del 11/06/2020 al 14/06/2020.

M'agrada 4

You may also be interested in...