“Art primer. Artistes de la prehistòria”

Enrere

Reobertura, divendres 12 de juny.

Exposicions. Un viatge a la descoberta del pensament creatiu per part de les societats prehistòriques.

“Art primer. Artistes de la prehistòria” aborda els orígens de l’art a la prehistòria i dedica una atenció especial a les manifestacions de l’anomenat art rupestre llevantí conservades als territoris de la façana mediterrània de la península Ibèrica i a Catalunya.

La mostra presenta més d’un centenar d’objectes únics de la prehistòria europea, acompanyats de recursos audiovisuals i de realitat virtual per contextualitzar-los i comprendre’ls millor.

L’exposició vol contribuir també al coneixement i la dinamització de la Ruta de l’Art Rupestre, que integra els principals jaciments i centres de difusió de l’art rupestre a Catalunya.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Museu d'Arqueologia de Catalunya.


Un viatge de més de 50.000 anys a la descoberta del pensament creatiu per part de les societats prehistòriques.

L'exposició "Art Primer. Artistes de la prehistòria" abordarà el tema dels orígens de l'art a la prehistòria, tot dedicant una especial atenció a les manifestacions de l'anomenat "art rupestre llevantí", conservades als territoris de la façana mediterrània de la península Ibèrica, i, en especial, a Catalunya.

La mostra presentarà més d'un centenar d'objectes únics de la prehistòria europea, procedents dels mateixos fons del Museu d'Arqueologia de Catalunya i d'altres museus i institucions catalanes, franceses i de l'estat espanyol, acompanyats de nombrosos recursos audiovisuals i de realitat virtual per a la seva millor contextualització i comprensió.

Amb una museografia immersiva i d'estètica innovadora, l'exposició, que ocuparà més de 800 metres quadrats de les sales d'exposició del museu, s'estructurarà al voltant de tres grans eixos expositius:

1. LA COVA: evocació i presentació del tema de les primeres manifestacions simbòliques i artístiques arreu del món, i, alhora, de les cultures i formes de vida característiques
del Paleolític europeu, tot fent un especial èmfasi en la presentació de les manifestacions artístiques parietals i mobles de l'àrea franco-cantàbrica.

2. LA BALMA: evocació i presentació dels estils, temàtiques i principals jaciments de l'anomenat "Art Rupestre Llevantí", objecte principal de la mostra, i, alhora, dels contexts paleoambientals, humans i culturals coetanis, fonamentalment durant el període Neolític.

3. EL MUSEU evocació i presentació de la història de la descoberta i valoració científica i patrimonial de l'art llevantí, a Catalunya i a la resta de la península Ibèrica, i, especialment, de les problemàtiques contemporànies lligades a la seva datació, conservació i museïtzació sostenible.

La mostra vol també contribuir al coneixement i la dinamització de la "Ruta de l'Art rupestre" que, amb el suport del MAC, integra els principals jaciments i centres de difusió de l'art rupestre a Catalunya.

Museu d'Arqueologia de Catalunya

Adreça:
Pg Santa Madrona, 39*41
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
El Poble-sec
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona

Aparcaments

Hotel Crowne Plaza Barcelona - Fira Center - HB-003940

Av Rius i Taulet 1

934262223

Aparcament Ciutat de Teatre

C França Xica 35

934246160

Restaurants

Restaurant Casa Xica

C França Xica 20

936005858

Restaurant L'Antica Napoli

C Concòrdia 53

633671775

Restaurant La Font del Gat

Pg Santa Madrona 28

932890404

Restaurant Il Golfo di Napoli

C Lleida 38

934234543

Hotel Crowne Plaza Barcelona - Fira Center - HB-003940

Av Rius i Taulet 1

934262223

On
Museu d'Arqueologia de Catalunya
Quan
Del 06/02/2020 al 22/11/2020.

Telèfon

Tel.:
934232149
Fax:
934245630

Lloc web

Web:
www.mac.cat

M'agrada 70