“Càmera i ciutat. La vida urbana en la fotografia i el cinema”

Enrere

Exposicions. La història de la fotografia de carrer a partir de col·leccions del Centre Pompidou.

“Càmera i ciutat. La vida urbana en la fotografia i el cinema” recorre la història de la relació entre la ciutat i la càmera a partir de col·leccions del Centre Pompidou en diàleg amb fotografies i material fílmic de col·leccions espanyoles.

Les històries són molt variades i abasten des del naixement i el creixement de la ciutat fins a la melancolia generada pel declivi, passant pel paper de la ciutat com a punt de trobada o per la vigilància exercida sobre els ciutadans en aquesta aldea global de la nostra era digital.

Entre les peces exposades figuren la icònica sèrie París de nit, de Brassaï, o les estampes surrealistes de Cartier-Bresson, juntament amb obres contemporànies com ara els projectes de Philippe-Lorca diCorcia o Barbara Probst.

La mostra també s’obre cap al futur, on situa el carrer en l’era de la globalització des del punt de vista de Paola Yacoub o el carrer virtual de Google Street View amb el prisma de Viktoria Binschtok.

Horaris


L´experiència de la gran ciutat forma part de les condicions essencials de la modernitat. Aquest naixement simultani va generar, al llarg del segle XX, un seguit de correspondències que van donar peu a un gènere específic en la història del mitjà fotogràfic: la fotografia de carrer. Les relacions entre fotografia i ciutat, malgrat això, són molt més complexes. Aquests relats parlen de l´eufòria de la metròpoli i de la soledat de la ciutat moderna, de la guerra i de la reconciliació, de la protesta i del canvi, també de l´autoafirmació als carrers. Les històries són molt variades, i abasten des del naixement i el creixement de la ciutat fins a la melancolia generada pel seu declivi, passant pel seu paper com a punt de trobada o per la vigilància exercida sobre els ciutadans en aquesta aldea global de la nostra era digital.

Aquesta exposició, a partir de col·leccions del Centre Pompidou en diàleg amb fotografies i material fílmic de col·leccions espanyoles, recorre la història de la relació fructífera entre la ciutat i la càmera. La mostra gira al voltant de diverses problemàtiques, visibles a través de la barreja de fotografies històriques, com la icònica sèrie "París de nit" de Brassaï, les estampes surrealistes de Cartier-Bresson, juntament amb obres contemporànies com els projectes de Philippe-Lorca diCorcia o Barbara Probst. Per últim, l´exposició s´obre cap al futur, on situa el carrer en l´era de la globalització des del punt de vista de Paola Yacoub o el carrer virtual de Google Street View sota el prisma de Viktoria Binschtok.

CaixaForum Centre Social i Cultural

Adreça:
Av Francesc Ferrer Guàrdia, 6*8
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
La Font de la Guatlla
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona

Aparcaments

Aparcament Rius i Taulet

Av Reina Maria Cristina 16

934235361

Restaurants

Bodega Amposta

C Amposta 1

936738346

Restaurant Cafeteria Bòria Café *Poble Espanyol

Av Francesc Ferrer Guàrdia 13

933251155

CaixaForum Centre Social i Cultural

Av Av Francesc Ferrer Guàrdia 6

934768669

Restaurant La Font de Prades *Poble Espanyol

Av Francesc Ferrer i Guàrdia 13

934267519

Restaurant Japonès Ruixian Sushi

C Mèxic 26

931224747

On
CaixaForum Centre Social i Cultural
Quan
Del 31/10/2019 al 08/03/2020.

Telèfon

Informació:
934768600 CaixaFòrum
Informació:
902223040 Fundació La Caixa
Fax:
934768635

M'agrada 42

You may also be interested in...