“El Club: Junior FC”

Enrere

Es celebra a la Sala d'Exposicions temporals

Exposicions. Descobriu la història d’aquest club de futbol centenari.

El Junior FC el van fundar l’any 1917 al carrer de Caponata, 5, al bell mig del barri de Sarrià, una colla d’amics que els caps de setmana es trobaven per jugar a futbol al jardí de can Serrahima.

Durant els primers anys d’existència, el Junior va jugar al camp de l’Olivareta, prop del torrent d’en Senillosa, a Sarrià. L’any 1931 va llogar uns terrenys al final de l’avinguda Diagonal, davant del Palau Reial, on va romandre fins a finals dels anys cinquanta, quan, a conseqüència de la construcció de la zona universitària, es va veure forçat a marxar. El 1960 es va traslladar a Sant Cugat del Vallès, on té la seu des d’aleshores.

Actualment, el futbol, l’hoquei sobre herba, el tennis i el pàdel són els principals esports que s’hi practiquen, amb prop de mil quatre-centes llicències federatives i més d’un miler de practicants a les escoles esportives. Fins a quinze esportistes del Junior han estat olímpics en les disciplines d’atletisme i hoquei sobre herba, i han aconseguit quatre medalles d’or olímpiques.

Horaris


El Junior FC es va fundar l´any 1917 al carrer de Caponata, 5, al bell mig del barri barceloní de Sarrià, per una colla d´amics que els caps de setmana es trobaven per jugar a futbol al jardí de Can Serrahima.

Els fundadors van ser els germans Chopitea (Josep Antoni, Carles, Enric, Josep i Grau), els cosins Carroggio Socias (Josep A., Josep, Enric, Lluís i Ramon), els germans Hastings (Dunstan, Ciril i Antoni), els germans Serrahima (Maurici, Alfons, Joan, Josep Maria i Rafael), els germans Prat Piera (Lluís, Antoni i Francesc), Jordi López de Sagredo i Josep M. de Ferrater. L´1 de desembre d´aquell any, aquell grup de joves, d´entre deu i setze anys, van constituir formalment el Junior i en van elegir la primera junta directiva, presidida per Maurici Serrahima Bofill.

Durant els primers anys d´existència, el Junior va jugar al camp de l´Olivareta, a prop del Torrent d´en Senillosa, a Sarrià. L´any 1931 va llogar uns terrenys al final de l´avinguda Diagonal, davant del Palau Reial, on va romandre fins a finals dels anys cinquanta, quan, a conseqüència de la construcció de la zona universitària, es va veure forçat a marxar. El 1960 es va traslladar a Sant Cugat del Vallès, on des d´aleshores té la seu.

Actualment, el futbol, l´hoquei sobre herba, el tennis i el pàdel són els principals esports que s´hi practiquen, amb prop de 1.400 llicències federatives i més d´un miler de practicants a les escoles esportives. Fins a quinze esportistes del Junior han sigut olímpics en les disciplines d´atletisme i hoquei sobre herba, i han aconseguit quatre medalles d´or olímpiques.

Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch de Barcelona

Adreça:
Av Estadi, 60
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
El Poble-sec
Codi postal:
08038
Població:
Barcelona

Restaurants

Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch de Barcelona

Av Estadi 60

932925764

Restaurant La Font del Gat

Pg Santa Madrona 28

932890404

Fundació Joan Miró

Av Miramar 1

933290768

Teatre Grec

Pg Santa Madrona 36

682776299

On
Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch de Barcelona
Quan
Del 09/06/2020 al 24/01/2021.

Telèfon

Tel.:
932925379

M'agrada 120

You may also be interested in...