Lectura dramatitzada 'Quan ja ens haguem torturat prou', de Martin Crimp

Enrere

Sinopsi

Però ja veig de quin peu calces: tan bon punt em calmes com m’amenaces: i no et reconeixes com a responsable de la meva ruïna? Què em queda, llavors, sinó les paraules?

Aquestes paraules pertanyen a la carta XXXIII que escriu la protagonista de Pamela, la novel·la de Samuel Richardson en la qual s’inspira Martin Crimp per escriure aquesta peça. A la Pamela, una serventa assetjada sexualment pel seu amo, l’únic que li queda són les paraules. Paraules que escriu en un dietari per expressar la seva humiliació, la seva desesperació, tal vegada la seva impotència.

La paraula és molt important en aquesta història perquè tracta de les relacions de poder entre éssers; no només entre home i dona, sinó també entre amos i servents, entre pares i fills. I el poder, sovint, o sempre, s’exerceix a través de la paraula.

L’home i la dona protagonistes d’aquesta obra es lliuren a un joc de poder i d’intercanvi de rols i es fereixen de manera cruel i tendre per veure qui controla la paraula, qui controla la relació. Tots dos comparteixen desig retorçat, igualtat combativa i potser fins i tot culpa. No és una obra complaent ni ofereix optimisme, en tot cas Crimp ens regala ambigüitat moral i dubtes.

Quan ens haguem torturat prou és una mirada contemporània sobre aquestes relacions de poder que ens travessen en tots els àmbits de la vida i que ens arriba en un context sociocultural que ens està necessàriament posant en crisi.

Autoria:  Martin Crimp

Traducció: Víctor Muñoz i Calafell

Direcció: Glòria Balañà i Altimira

Repartiment: En curs

Una producció de la Sala Beckett

Horaris

Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia

Adreça:
C Pere IV, 228*232
Districte:
Sant Martí
Barri:
el Poblenou
Població:
Barcelona
On
Sala Beckett - Obrador Internacional de Dramatúrgia
Quan
19/05/2021

Telèfon

Tel.:
932845312
Fax:
932197927

You may also be interested in...