Nadal als Museus: Concert de Nadal 'Set estampes nadalenques'

Enrere

Es celebra a l' Església del Monestir de Santa Maria de Pedralbes


Intèrprets: Cor Lieder Càmera; Josep Vila i Casañas, director.

Repertori: obres originals i arranjaments de Manuel Oltra, Salvador Mas, Ernest Cervera, Josep Vila i Casañas, Josep Ollé i Sabaté, com també de Pierluigi da Palestrina i Alfred Desenclos, entre altres autors. Al monestir de clarisses de Santa Maria de Pedralbes el culte a la Verge té una importància cabdal.

El Nadal i l'Epifania són dos dels temps marians per excel·lència de l'Església cristiana; Maria és una mare amatent i atenta al seu fill i, alhora, tron de saviesa. Franciscans i clarisses van ser els introductors de la tradició del pessebre al segle XIII. Així doncs, des dels orígens del monestir, el pessebre i la litúrgia de Nadal han representat un moment culminant en el cicle anual de la comunitat, juntament amb la celebració de la Pasqua.

El concert de Nadal a càrrec del Cor Lieder Càmera presenta set estampes de temàtica nadalenca que il·lustren els principals aspectes de la festivitat: la benvinguda, la mare, el naixement, el pare, l'infant, els innocents i la cloenda. El concert, interpretat a cappella, té com a eix les composicions de Josep Ollé i Sabaté. Així mateix, inclou cançons populars i composicions originals i arranjaments de Manuel Oltra, Salvador Mas, Ernest Cervera i Josep Vila Casañas, així com peces de Palestrina i Alfred Desenclos, entre altres autors. Un programa en el qual el Cor Lieder Càmera mostra la seva increïble versatilitat de colors i textures vocals, amb una interpretació que explora l'acústica espacial a través de subtils apunts escènics.

Direcció artística del cicle de concerts: Dani Espasa

Horaris

Monestir de Santa Maria de Pedralbes

Adreça:
C Montevideo, 14
Districte:
Les Corts
Barri:
Pedralbes
Codi postal:
08034
Població:
Barcelona

Restaurants

Restaurant El Mato de Pedralbes

C Bisbe Català 10

932047962

Restaurant Jardí de l'Abadessa

C Abadessa Olzet 26

932803754

On
Monestir de Santa Maria de Pedralbes
Quan
19/12/2019

Telèfon

#:
932037779
Telèfon de reserves:
93 256 34 27

M'agrada 5

You may also be interested in...