Òpera "Els madrigals", de Monteverdi I

Enrere

A la Sala Foyer

Els madrigals de Monteverdi, catàleg imprescindible dins la història de la música, representen la culminació d’un gènere, però en la seva evolució també encarnen el naixement d’un altre gènere nou: l’òpera. 

Agrupats en nou llibres i publicats entre el 1587 i el 1651, encetem el viatge per aquest corpus entès com un exercici de protoòpera i un teatre de les emocions. 

Comencem pel vuitè llibre, on l’estil ja ha evolucionat envers un llenguatge més audaç i ple de jocs harmònics innovadors. Editat amb el nom de  Madrigali guerrieri et amorosi con alcuni opuscoli in genere rappresentativo, i amb una forma musical ja en declivi, Monteverdi presenta la col·lecció de madrigals més ambiciosa. 

Rinaldo Alessandrini, director, clavecinista i una autèntica autoritat en el compositor, serà el guia en els camins d’aquest fascinant i frondós univers ple de miniatures precioses. La paraula, la música, la declamació o l’estil concitato ens situaran davant de les primeres temptatives de representar les passions humanes mitjançant text i harmonia. Un compilació que agrupa el famós  Lamento della ninfa.


Fitxa artística

Concerto Italiano


Director

Rinaldo Alessandrini

Horaris

Altres

Se celebra a:
Gran Teatre del Liceu.

Gran Teatre del Liceu

Adreça:
C la Rambla, 51*59
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Gran Teatre del Liceu
Quan
07/11/2021

Telèfon

Venda d'entrades:
902 78 73 97 902 78 73 97
Tel.:
934859900
Fax:
934859918

Lloc web

Web venda d'entrades:
http://www.liceubarcelona.cat

You may also be interested in...