Òpera "Orpheus", a càrrec de Georg Philipp Telemann

Enrere

Al llarg dels segles, els artistes no han deixat de crear fascinats pel personatge d’Orfeu, el qual, pel poder de seduir amb el seu cant, va poder entrar en el regne de la mort per salvar la seva estimada Eurídice. Només se li imposava una condició: que s’abstingués de mirar-la i de parlar-hi.

La constància de l’amor i el poder de la música van trobar en Orfeu un subjecte extraordinari per desenvolupar drames musicals. Així, de la mà de René Jacobs, viatjarem durant tres temporades per aquest mite en la música de Telemann, Gluck i Monteverdi.

Considerat el títol més important de l’òpera alemanya de la primera meitat del segle XVIII, Telemann estrena la partitura d’aquest Orpheus a Hamburg l’any 1726, obra culminant del seu catàleg creatiu. Per l’ús de passatges en idiomes diferents (alemany, francès i italià), Orpheus va ser vist com un pastitx, i només fa 25 anys que es va rescatar del castell de Wisentheid, on restava adormit. René Jacobs, en versió semiescènica, subratllarà el component dramàtic i els jocs psicològics més refinats d’aquestes músiques, tot desvetllant els secrets d’aquesta obra que representa una síntesi d’estils i escoles compositives.

Horaris

Altres

Se celebra a:
Gran Teatre del Liceu.

Gran Teatre del Liceu

Adreça:
C la Rambla, 51*59
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Gran Teatre del Liceu
Quan
30/10/2021

Telèfon

Venda d'entrades:
902 78 73 97 902 78 73 97
Tel.:
934859900
Fax:
934859918

Lloc web

Web venda d'entrades:
http://www.liceubarcelona.cat

You may also be interested in...