Vilaveïna de La Marina: 'TRENCA/MENTS, un espai per a abordar els malestars emocionals'

Enrere

Arrenca “TRENCA/MENTS” al barri de la Marina, una proposta per parlar col·lectivament sobre els malestars emocionals. Aquestes jornades neixen amb la voluntat de coordinar diferents agents del barri i promoure la cultura de l’autocura respecte la gestió de les emocions i la salut mental. Alhora es vol aprofitar per a donar a conèixer els recursos existents a La Marina en relació a la salut mental i emocional.

TRENCA/MENTS vol precisament trencar amb els estigmes que hi ha sobre la salut mental i els malestars emocionals. Es busca amb les diferents activitats despatologitzar i desestigmatitzar la cura de la ment.

Les jornades donaran el tret de sortida el 10 d’octubre en motiu del Dia Mundial de la Salut Mental i acabaran el 13 de desembre. 7 propostes diverses configuren la primera edició de les jornades que es desenvoluparan durant dos mesos. 

Aquesta edició s’ha organitzat des dels equipaments culturals del barri -la, el Centre Cívic Casa del Rellotge-Sala Pepita Casanellas i el Centre Cívic La Cadena- i des del CAP de La Marina, el CAP Doctor Carles Ribes i el projecte de Vila Veïna, amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Barcelona i el Servei de dinamització Juvenil Química . 

PROGRAMACIÓ:

CONFERÈNCIA INAUGURAL

Dilluns, 10 d‘octubre a les 18.30 h Lloc: Biblioteca Francesc Candel

Acte oficial de presentació de les jornades coincidint amb el Dia Mundial de la Salut Mental. Farem una aproximació social i antropològica als malestars des del món de la medicina i de l’antropologia.

Ponents: l’antropòleg Martin Correa i la metgessa de família Ylenia Garcia

KIT DE RECURSOS EMOCIONALS

Dimarts, 25 d‘octubre a les 18.30 h

Lloc: Centre Cívic La Cadena (Tel. 93 331 34 98)

Cal inscripció prèvia

Vine a crear de forma col·lectiva el teu kit d’eines de gestió emocional. En aquest espai podrem ampliar i compartir les estratègies que tenim per fer front a la ràbia, la por o la tristesa, entre d’altres. També coneixerem quins recursos hi ha al barri de la Marina.

A càrrec de VilaVeïna i professionals del CAP de La Marina i del CAP Doctor Carles Ribes.

EXPOSICIÓ: Ballar en complicitat Dijous, 3 de novembre a les 12 h Lloc: Casa del Rellotge

Mostra de treballs realitzats dins l'espai compartit dels membres del grup artístic de Xarxa Sense Gravetat.

COL·LOQUI Ballar en complicitat Dijous, 10 de novembre a les 18.30 h Lloc: Casa del Rellotge

Compartirem idees sobre l'enfocament i procés del treball artístic,  explicat en primera persona pels participants habituals del taller de Xarxa Sense Gravetat i membres de Ràdio Nikòsia.

Presentació del reportatge documental. Los detectives de la realidad

Dilluns, 14 de novembre a les 18:30h. Lloc: Biblioteca Francesc Candel

Projecte de dansa de creació col·lectiva amb persones que han viscut en primera persona episodis de sofriment mental, i posterior conversa de Dominik Borucki (director del projecte Los detectives de la realidad ) i Joaquim Noguero (professor de periodisme cultural a la FCRI Blanquerna-URL i crític de dansa de La Vanguardia ), amb la intervenció també d'alguns dels participants del projecte.

EN PRIMERA PERSONA

Dilluns, 28 de novembre a les 18.30 h Lloc: Biblioteca Francesc Candel

Conversa amb testimonis i veïns i veïnes que han patit problemes de salut mental.

TEATRE FÒRUM

Dimarts, 13 de desembre a les 18 h

Lloc: Servei de dinamització Juvenil Química (C/ Química, 8)

Cal inscripció prèvia (Tel. 93 331 34 98)

El teatre fòrum s'entén com una eina d'innovació necessària pel canvi social.

Al teatre fòrum les actrius desenvolupen una peça de teatre curta que denuncia un situació d’opressió concreta viscuda per les pròpies actrius que ha portat a un conflicte. La peça es talla al punt àlgid de conflicte i convida al públic a participar i buscar alternatives on la persona oprimdia tingui sortides d’actuació envers l’opressora.

En aquesta ocasió l’escena a representar anirà al voltant de la Salut Mental i entre totes aprendrem diverses maneres d’actuació envers la injustícia social. A càrrec de les dinamitzadores de teatre fòrum interseccional del curs 2021-2022 de la xixa teatre

Biblioteca Francesc Candel

Adreça:
Carrer de l'Amnistia Internacional, 10
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
la Marina de Port
Població:
Barcelona
On
Biblioteca Francesc Candel
Quan
Des de 10/10/2022 al 13/12/2022

Telèfon

Tel.:
93 331 34 98 Centre Cívic La Cadena
Tel.:
676002860

You may also be interested in...