Visites guiades al Refugi Antiaeri de la plaça de la Revolució

Enrere

Un nou espai contribuirà a preservar la memòria històrica de Gràcia: a partir del 12 d’agost estarà obert a les visites el refugi antiaeri de la Guerra Civil situat en el subsòl de la plaça de la Revolució de Setembre de 1868, a la Vila de Gràcia.

El refugi 267 formava part dels més de noranta que hi havia al barri per protegir la població quan Barcelona patia bombardejos des de l´aire, al llarg del conflicte bèl·lic. L’espai va ser clausurat l’any 1939 i va tornar a quedar al descobert el 1994, durant les obres de construcció d’un aparcament.

De la construcció original en resta una mínima part, aproximadament un 5%, corresponent a un fragment de passadís, la infermeria i la farmaciola. Tenint en compte les estances que han sobreviscut, el Servei d’Arqueologia de Barcelona i el Districte de Gràcia han museïtzat aquests espais posant l’èmfasi en els aspectes relacionats amb la salut, la sanitat i la higiene en els refugis antiaeris de la ciutat.

L’actuació museística a l’interior ha estat mínima, amb l’objectiu de conservar l’espai original. Per aquest motiu, la major part dels panells informatius es troben a l’exterior de la galeria. A banda d’això, s’ha representat el traçat del refugi en el paviment de la planta –4 de l’aparcament, perquè qui el visiti en pugui comprovar les dimensions.

Horaris

Refugi Antiaeri de la plaça de la Revolució

Adreça:
Plaça de la Revolució de Setembre de 1868, 1
Districte:
Gràcia
Barri:
la Vila de Gràcia
Població:
Barcelona
On
Refugi Antiaeri de la plaça de la Revolució
Quan
Acte permanent

You may also be interested in...