Xè Festival Bachcelona

Enrere

La desena edició del festival Bachcelona se celebrarà del 21 de maig al 14 de juliol i se centrarà en els fills del compositor Johann Sebastian Bach i com van gestionar el llegat i l'herència del seu pare. El certamen tindrà com a protagonista els músics més joves i comptarà amb la presència del director d'orquestra neerlandès Ton Koopman. Koopman tornarà al festival com a director convidat i plantejarà un concert amb una confluència de músics joves. De fet, el músic liderarà la inauguració del Bachcelona amb dos cantates del kantor de Leipzig amb els solistes de la Salvat Beca Bach, del Bachcelona Consort i de l'Akademie preparades per Lluís Vilamajó.

Prèviament, el mateix Koopman al clavecí acompanyat per la solista Marieke Koopman oferiran 'Bach i Back' al Club Jamboree. L'1 de juliol la Filmoteca de Catalunya serà escenari de la projecció de 'Lebenslicht' de Clara Pons i Philippe Herreweghe i el 2 de juliol un concert per apropar la música antiga a tots els públics de la mà de Koopman. El concert al Palau de la Música comptarà ambpeces cèlebres de Bach, Händel, Vivaldi, Mozart o Haydn acompanyades per una actriu i dos ballarins.

El programa d'activitats es completa amb un diàleg Bach i Mozart a la Fundació Enric Miralles el 3 de juliol. En aquest cas, un trio de corda format per músics destacats de l'Orquestra del Gran Teatre del Liceu oferiran les transcripcions que el mateix Mozart va fer d''El clavecí ben temperat', "en les quals es realça la riquesa polifònica d'aquesta obra fonamental de Bach". El concert va a càrrec de Kai Gleusteen, concertino de l'orquestra, i amb Albert Coronado i Oscar Alabau.

Finalment, el Bachcelona oferirà el prestigiós cellista italià Mario Brunello que interpretarà sonates i partites amb violoncel picolo al Recinte Modernista de Sant Pau, i la integral de sonates i partites a la Sala Parés el 5 de juliol. La Fundació Miró acollirà el 6 de juliol un espectacle interdisciplinar de música i teatre físic que transporta a un nou univers generat per la col·lisió entre Johann Sebastian Bach i la intel·ligència artificial del programari de 'Matthew Yee-King', membre de la Goldsmith University of London. El 7 i 8 de juliol el terrat de la Pedrera acollirà la Jazz Sebastian Band en col·laboració amb el Taller de Músics.

La clausura del festival serà el 14 de juliol al Palau de la Música amb una col·laboració entre el Cor Jove Nacional de Catalunya (CJNC) i la Jove Orquestra Nacional de Catalunya (JONC). Es proposa un diàleg entre J. S. Bach i els seus fills partint dels seus magnificats.

Podeu consultar la programació dels diferents concerts del festival al següent enllaç www.bachcelona.com

Horaris

Altres

Se celebra a:
Sant Pau Recinte Modernista.
Se celebra a:
Museu de la Música - L'Auditori.
Se celebra a:
Restaurant Il Giardinetto di Gracia.
Se celebra a:
Fundació Joan Miró.
Se celebra a:
Galeria d'Art Sala Parés.
Se celebra a:
Fundació Enric Miralles.
Se celebra a:
Jamboree.
Se celebra a:
Oratori de Sant Felip Neri.

Diversos espais de Barcelona

Adreça:
C Rambla, 51
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
el Raval
Població:
Barcelona
On
Diversos espais de Barcelona
Quan
Des de 21/05/2022 al 14/07/2022

Telèfon

Tel.:
935537801

You may also be interested in...