Xerrada 'Un gust en femení? Dolços i gènere a l’edat moderna'

Enrere

Xerrada a càrrec de Marta Manzanares Mileo, Investigadora postdoctoral a la Universitat de Cambridge.

Els estereotips de gènere influeixen en la manera com cuinem, mengem i pensem l’alimentació. Tan avui dia com en el passat, la carn vermella s’ha associat simbòlicament a la masculinitat mentre que la fruita, els dolços o la xocolata s’han considerat “aliments femenins”. Més enllà de respondre a condicions biològiques, les preferències alimentàries vénen determinades per factors socials, culturals i històrics. En aquesta xerrada reflexionarem sobre la relació entre gust, gènere i alimentació a través del cas de la feminització del dolç a l’època moderna. Alhora coneixerem les històries de diferents dones que, fos a les cuines domèstiques o rere els murs del convent, van guanyar-se una gran reputació en l’art de confiteria, desafiant una societat patriarcal i jerarquitzada que les mantenia al marge de l’ofici. 



Horaris

Altres

Se celebra a:
Centre Cívic El Sortidor.
Inscripcions a:
Centre Cívic El Sortidor.

Centre Cívic El Sortidor

Adreça:
Plaça del Sortidor, 12
Districte:
Sants-Montjuïc
Barri:
el Poble-sec
Població:
Barcelona
On
Centre Cívic El Sortidor
Quan
14/12/2021

Telèfon

Centraleta:
934434311
Fax:
934412837

Lloc web

Web inscripcions:
https://elsortidor.inscripcionscc.com

You may also be interested in...