Aprenem, famílies en xarxa

30/09/2016 - 10:51

Aquest curs, el projecte 'Aprenem, famílies en xarxa' es porta a terme a l'Institut Milà i Fontanals, on l'any passat s'hi va fer una prova pilot amb molt d'èxit.

Enguany, el projecte Aprenem, famílies en xarxa es portarà a terme a Ciutat Vella a l’Institut Milà i Fontanals, on l’any passat ja s’hi va fer una prova pilot amb molt d’èxit.

S’inicia a partir del proper 10 d’octubre de 2016. 

És un projecte organitzat per Casa Asia i l’Ajuntament de Barcelona amb el suport dels centres educatius implicats, ja que també es farà el projecte al barri del Besós, a l’Institut Rambla Prim.

Aprenem, famílies en xarxa s’inspira en el projecte Youth Empowering Parents del Canadà que va rebre el premi The Intercultural Innovation Awards de l’Aliança de les Civilitzacions de l’Organització de les Nacions Unides.

 

Notícies relacionades durant el curs 2016-2017:

18/3/2017 Notícia al programa de TV3, Tot un món :
Aprenent en família

13/1/2017 Notícia al Diari de l’Educació:
Les parelles lingüístiques més còmplices
Àudio al programa BTV Ràdio

 

Objectius:

L’objectiu Aprenem, famílies en xarxa és implicar l’alumnat d’ESO i de Batxillerat a fer un voluntariat donant classes de català, castellà o informàtica bàsica a adults de la seva família o de la comunitat a la que pertanyen.

El compromís mínim del voluntariat és d’un trimestre, dos cops per setmana (dilluns i dimecres de 15 h a 16.30 h a l’institut esmentat).

D’altra banda, l’alumnat, a través de la tasca d’ensenyar, també aprendrà a explicar-se, a conèixer-se millor, li aportarà seguretat, confiança i noves coneixences. 

Serà una experiència gratificant!


Funcionament:

Es tracta de classes individuals (entre alumnat i familiar) acompanyades i dinamitzades per una persona amb coneixements de català, castellà i informàtica, dins d’una mateixa aula.


Requisits per formar part del voluntariat:

– Ser alumne/a dels centres participants i parlar català.

– Trobar una persona adulta de la família o comunitat amb ganes d’aprendre.

 


Aprenem, famílies en xarxa
Comença el 10 d’octubre de 2016

Dilluns i dimecres de 15 h a 16.30 h


Més informació: Cap d’estudis de l’Institut Milà i Fontanals.