Bullying, una responsabilitat de tothom

31/01/2017 - 11:51

Les xerrades del Programa de Suport Educatiu a les Famílies impulsen i dónen suport a les famílies per aconseguir l’èxit educatiu dels infants i adolescents.

 

Taller de prevenció i atenció de la violència
entre iguals

El passat dimecres 25 de gener, l’Institut Pau Claris va encetar les xerrades del Programa de Suport Educatiu a les Famílies (que cada centre educatiu pot demanar fins a dues xerrades durant el curs escolar) amb la xerrada sol·licitada sobre el bullying: una responsabilitat de tothom. Taller de prevenció i atenció de la violència entre iguals oferta pel col·lectiu Fil a l’agulla.

Es van ajuntar persones de diferents àmbits: mares i pares del propi institut i també de l’escola d’infantil i primària Pere Vila que es troba a l’edifici del costat, i d’altres familiars com una àvia,  una tieta i persones participants que sense tenir fills, els interessava el tema per treballar amb nenes i nens.

La persona formadora que donava la xerrada va començar amb una activitat per propiciar el testimoni de diferents participants que, o bé havien patit alguna mena d’abús, havien estat observadors i alguns inclús, havien estat agressors.

Després va donar una sèrie d’indicadors per detectar si s’estava produint un cas de bullying així com alguns consells sobre com actuar en cas de detectar-ho.

Mitjançant altres dinàmiques de grup, els va fer reflexionar sobre els diferents rols que s’establien en aquests casos; la víctima, l’agressor i els observadors.

Finalment, els va donar bibliografia sobre el tema, i els va parlar d’un servei gratuït que ofereix l’Ajuntament de Barcelona, Aquí t’escoltemon els joves i les seves famílies poden ser atesos.

Va ser una xerrada dinàmica i participativa on també es van poder expressar les preocupacions e inquietuds de casos concrets.

 


Aquí t’escoltem

Un espai d’escolta activa i acompanyament educatiu per a nois i noies de 12 a 20 anys que pretén donar eines pel creixement personal, l’autoconeixement i l’atenció individual i/o en grup en determinats moments vitals de kaos emocional.

– Horari d’atenció al públic, de dilluns a divendres de 17h a 20h
– Atenció individual i confidencial, dimarts i divendres de 17h a 20h
– Visites concertades, mail de contacte: consulta/aquitescoltem@bcn.cat