Convocatòria del II Premi Jove de Còmic Sant Martí 2016

15/09/2016 - 16:20

Premis. Es convoca amb la finalitat de sensibilitzar adolescents i joves sobre el fenomen de la violència masclista i implicar-los en la lluita per l’eradicació de les discriminacions de gènere i en la creació de nous imaginaris igualitaris i no sexistes a través del llenguatge del còmic, en el marc de la cultura de la pau i de la no violència. Presentació de propostes fins el 4 de novembre.

 

Organitzat pel Districte de Sant Martí, la Regidoria de Feminismes i LGTBI, Biblioteques de Barcelona, en col·laboració amb l’Associació Trama Serveis Culturals, l’Escola Joso Centre de còmic i arts audiovisuals i  Norma Editorial.

Les obres presentades hauran d’estar dirigides a denunciar el fenomen de la violència masclista i contribuir a la seva prevenció i eradicació, mostrant sensibilitat envers les desigualtats i discriminacions de gènere. A la convocatòria es poden presentar noies i nois que visquin, estudiïn o treballin a la ciutat de Barcelona, i que a 31 de desembre de 2016 tinguin  25 anys o menys.

Els treballs es poden presentar de forma individual o en grup. Hauran de ser historietes d’entre una i quatre pàgines i tenir, com a mínim, dues vinyetes. L’estil i el tractament són totalment lliures, i es podran presentar  en blanc i negre o color, en català o castellà.

Els Premi inclou dues categories :

–  Categoria A (per a joves d’entre 16 i 25 anys): Dotat amb 1.000 € i un lot de còmics i novel·les gràfiques.

–  Categoria B (per a menors de 16 anys): Dotat amb un curs intensiu de còmic, un lot de material gràfic valorat en 200 € i un lot de còmics i novel·les gràfiques.

La convocatòria també inclou un premi del públic per a cadascuna de les categories: dotat amb un curs intensiu de còmic i un lot de còmics i novel·les gràfiques.

El termini de presentació d’obres és del dijous 1 de setembre al divendres 4 de novembre de 2016. Les propostes s’hauran de presentar a qualsevol registre municipal.