Arriba el Dau Barcelona 2016, el gran festival del joc

Festival. El 17 i 18 de desembre arriba la 5a edició del Dau Barcelona, la gran festa del joc a la Fabra i Coats i a les places de Sant Andreu.

El dissabte 17 i el diumenge 18 de desembre arriba la cinquena edició del Dau Barcelona, una gran festa de participació i creativitat al voltant del joc. El festival es realitza a diferents espais de Barcelona però la seu central serà la Fabra i Coats – Fàbrica de Creació així com les places de Sant Andreu. L’entrada al festival és lliure i s’adreça a totes les edats. 

Dau Barcelona és el festival de tots els jocs: jocs de taula, jocs infantils, jocs populars i tradicionals, jocs de simulació històrica, de rol, de miniatures… Hi haurà espais propis per a cada tipus de joc i s’oferiran activitats dirigides als jugadors especialitzats i als autors de jocs. A més a més, els editors de jocs de taula i un bon nombre d’entitats de tota classe de jocs proposaran i ensenyaran jocs a grans i a petits. A partir de cinc anys tothom trobarà el seu espai de joc a Dau Barcelona.

Els jocs, a més de ser una activitat cultural i social, també són creació, i per això també es convidarà a autors de jocs de prestigi internacional conjuntament amb Ludo, l’associació de creadors de jocs d’Espanya. També es realitzarà l’entrega dels Premis Dau Barcelona per reconèixer la tasca dels professionals del joc i es farà un concurs de protojocs amb Verkami.

La Fabra i Coats de Sant Andreu serà la seu central del Festival, ocupant la Fàbrica de creació, l’Espai Josep Bota, l’Ateneu l’Harmonia, el Centre de Normalització Lingüística de Sant Andreu i el gran pati central del recinte. Hi haurà jocs per a tots els públics de la mà d’editorials catalanes i espanyoles, amb campionats, presentacions, una gran sessió nocturna, prototips i moltes més activitats. El joc infantil hi estarà especialment representat amb un gran espai propi, on la Plataforma per la Llengua convidarà a nens i nenes a jugar en català. També hi haurà servei de restaurant a càrrec d’El Cargol Graciós, associació cultural i gastronòmica de Gràcia, i quinze informadors a disposició dels assistents.

També s’ha preparat el concurs “Si l’encertes, l’endevines organitzat per la delegació de Sant Andreu del Centre de Normalització Lingüística de Barcelona amb la col·laboració de l’Escola Llotja i l’Eix Comercial de Sant Andreu. L’objectiu d’aquesta activitat és donar a conèixer la delegació i les activitats que aquesta organitza per a la població en general, així com promoure les frases fetes i animar a la gent a participar en la segona edició del concurs que es farà el mes d’abril. La dinàmica de l’activitat consistirà en endevinar les 6 frases fetes que s’amaguen darrere les 6 il·lustracions que hi haurà penjades a la delegació de Sant Andreu del CNL de Barcelona.

A més a més, durant el cap de setmana, tant la plaça Masadas com la del Canòdrom també s’ompliran d’una gran mostra de jocs tradicionals i populars, des dels jocs més coneguts, com les bitlles, la rutlla o la botifarra, a altres jocs que no tenim tant a l’abast, com el bèlit o la morra. I l’espai Canòdrom, Parc de Recerca Creativa, acollirà una sessió sobre la hibridació entre els videojocs i els jocs de taula, com a noves propostes tecnològiques. A més, també hi haurà la segona edició del Campionat Mundial de Pandemic, un dels jocs més populars mundialment en l’actualitat, amb jugadors procedents de 20 països, entre ells Brasil, Xina, Japó, els EUA o Canadà.

Aprofiteu el cap de setmana i deixeu-vos atrapar per la màgia dels jocs!

Fitxers relacionats