Els Reis de l'Orient arriben a Barcelona

02/01/2017 - 15:44

Com cada any, els Reis de l'Orient arribaran a Barcelona el 5 de gener a la tarda, acompanyats del tradicional seguici de criatures màgiques, patges i ajudants de tota mena i muntanyes de caramels!

Com cada any, els Reis de l’Orient arribaran a Barcelona el 5 de gener a la tarda, acompanyats del tradicional seguici de criatures màgiques, patges i ajudants de tota mena i muntanyes de caramels per a tothom qui s’aturi en algun punt del recorregut. I els més atrevits també podran lliurar la carta a un dels vuitanta carters que viatgen amb els Reis. A més enguany caldrà fixar-se bé en les carrosses, perquè Melcior, Gaspar i Baltasar les estrenen!

La festa començarà a les 16.30 al Moll de la Fusta, on Ses Majestats arribaran a bord del pailebot Santa Eulàlia. A banda una munió de nens i nenes, els rebrà la batllessa de la ciutat, Ada Colau, que els donarà la benvinguda. Els lliurarà una clau màgica que permet d’obrir, només durant la matinada del 6 de gener, totes les cases de Barcelona per deixar-hi regals.  També els regalarà pa i sal, un senyal ancestral d’hospitalitat.

I després de la tradicional cerimònia de rebuda, a les 18.00 començarà la cavalcada des del parc de la Ciutadella. Melcior, Gaspar i Baltasar saludaran el públic enfilats en unes espectaculars carrosses i acompanyats d’un seguici de patges, ajudants i carters reials. La cavalcada travessarà el barri de la Ribera, enfilarà per la Via Laietana, prosseguirà pel carrer de Pelai, la ronda de Sant Antoni, el carrer de Sepúlveda i la plaça d’Espanya i acabarà a l’avinguda de Maria Cristina cap a les 21.00.

La història de la cavalcada de Reis a Barcelona és llarga: n’hi ha les primeres referències al segle XVIII, però no es va començar a fer de manera formal fins al tombant de segle XX, quan tenia caràcter benèfic. La cavalcada actual s’ha fet ininterrompudament des del 1942, quan, acabada la guerra civil, l’Ajuntament de Barcelona va prendre la iniciativa. En tots aquests anys s’ha anat perfilant el model amb unes característiques i uns personatges que la fan única.