En marxa el programa “L’escola fa esport a la ciutat” per al curs 2016-2017

05/09/2016 - 17:01

Esport. S’han programat noves activitats esportives, posant un èmfasi especial en disciplines menys conegudes.

El projecte ofereix una gran diversitat de disciplines perquè els alumnes coneguin i practiquin diferents esports, posant un èmfasi especial en les disciplines menys conegudes. També inclou activitats relacionades amb els grans esdeveniments esportius que tindran lloc a la ciutat. 

El programa “L’escola fa esport a la ciutat” recull l’oferta d’activitats esportives que l’Ajuntament de Barcelona proposa perquè els centres educatius d’infantil, primària, secundària i educació especial puguin complementar el seu projecte d’educació física.

El comissionat d’Esports, David Escudé, ha presentat aquest matí l’oferta d’activitats incloses en el programa “L’escola fa esport a la ciutat”, que impulsa l’Ajuntament a través de l’Institut Barcelona Esports. En conjunt, s’han organitzat una quarantena de programes d’activitats per al curs 2016-2017, que donen continuïtat a les accions que van tenir una bona acceptació durant els anys anteriors, i se n’han introduït de nous, vinculant-los als grans esdeveniments esportius que viurà la ciutat i a la promoció dels esports menys coneguts.

David Escudé ha remarcat: “La guia inclou desenes d’activitats esportives per a totes les edats i per a interessos molt diversos. Des dels esports més majoritaris als més minoritaris, amb una oferta completa de formació continuada per als docents d’educació física. El catàleg s’ha elaborat amb la voluntat de fer-lo prou ampli perquè tots els centres educatius de la ciutat puguin confeccionar la programació que s’adeqüi millor al seu projecte educatiu i al seu alumnat.”

En aquest sentit, s’han programat noves activitats d’hoquei sobre patins, dansa amb patins i patinatge de velocitat relacionades amb els World Roller Games —que tindran lloc a Barcelona el 2019— i d’esports d’aigua relacionats amb la Barcelona World Race del 2018. També s’ha programat un oferta vinculada al Mundial de pilota del 2018, als Europeus de waterpolo del 2018 o al Mundial de Laser del 2017.

Un 47% més de participació en els darrers quatre cursos

En el darrer curs 2015-2016, es van registrar un total de 71.414 inscripcions en les activitats del programa “L’escola fa esport a la ciutat”. Això significa que en els darrers quatre cursos hi ha hagut un increment del 47%, ja que al llarg del curs 2012-2013 es van fer 48.556 inscripcions.