Famílies col·laboradores, la comunitat en té cura

19/09/2016 - 09:47

Solidaritat. El servei posa en contacte famílies que no poden atendre els seus infants temporalment amb persones properes que els ajuden de manera voluntària.

Fer de Barcelona una ciutat acollidora va molt més enllà d’atendre les persones refugiades. Per això, el pla “Barcelona, ciutat refugi” vol canalitzar les ganes de participar dels veïns cap a les famílies de la ciutat, refugiades o no, que necessitin suport de manera temporal per atendre els seus infants.

Són famílies que per circumstàncies tan diverses com la conciliació de la vida laboral i familiar o la salut no poden tenir cura dels seus fills. El Servei de Famílies Col·laboradores de l’Ajuntament els ofereix persones properes que els ajuden de manera voluntària. L’acollida pot ser d’unes hores al dia, els caps de setmana, per les vacances o durant uns mesos, i té lloc al més a prop possible de l’entorn dels infants.

La Natàlia forma part del programa des de fa quatre anys i ja ha acollit diversos infants. Actualment es fa càrrec del Dylan alguns caps de setmana i les vacances d’estiu mentre la mare, l’Olivia, treballa. “Sovint són mares que estan soles, no tenen a ningú que pugui fer-se càrrec dels fills. Nosaltres estem encantats i no ens suposa cap esforç, i per a ella és molt important saber que el seu fill està ben cuidat mentre treballa”, explica.

Les entitats que gestionen el programa estatal d’acollida i integració de persones refugiades (ACCEM, CEAR i la Creu Roja) estan en contacte amb el Servei de Famílies Col·laboradores per poder derivar casos en què les famílies necessitin suport per atendre els infants.

Si voleu formar part d’aquest servei i tenir cura d’un infant, podeu consultar tota la informació en aquest enllaç.