Jornades de participació infantil The Change Factory

28/05/2018 - 18:02

El passat mes d’abril el Departament de Promoció de la Infància va organitzar les jornades de participació infantil sobre el model participatiu The Change Factory.

 

The Change Factory (Forandringsfabrikken o la Fàbrica del Canvi, en català) és un model noruec de participació infantil. La seva creadora, Marit Sanner, considera als infants i joves usuaris de serveis com a experts en els diversos sistemes públics i vol facilitar la seva implicació en el disseny i la gestió de programes i serveis que afecten directament les seves vides.

A les jornades, que va tenir lloc els dies 9, 10 i 11 d’abril, hi van assistir 36 professionals de l’Ajuntament de Barcelona, d’entitats de la Xarxa dels Drets dels Infants i de diferents entitats socials que treballen amb infants i adolescents.

L’equip noruec encarregat de dur a terme la formació estava integrat majoritàriament pels joves PRO que van il·lustrar des de la seva experiència personal les claus del model noruec de participació, que passa per donar valor als coneixements dels infants posant-los al mateix nivell que els provinents de la recerca i els professionals.

El darrer dia de les jornades, alumnes de l’Escola Lluís Vives van participar en un taller conjuntament amb els professionals assistents, amb el suport de Marit Sanner i el seu equip. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va enviar un missatge en vídeo als infants en què els animava a seguir participant a la ciutat.

Els infants van tenir l’oportunitat de presentar les seves propostes al Comissionat de Participació i Democràcia Activa de l’Ajuntament de Barcelona, Fernando Pindado, i posteriorment es va establir un debat sobre l’enfocament de la participació en el Change Factory.

Les jornades estaven organitzades pel  Departament de Promoció de la Infància, de l’Àrea de Drets Socials de l’Ajuntament de Barcelona.