La Trinitat Vella guanyarà una plaça dedicada als drets de la infància

18/08/2018 - 09:51

Urbanisme. Les obres començaran a finals de novembre, coincidint amb el Dia Internacional de la Infància.

La plaça, que rebrà el nom de ‘plaça dels Drets dels Infants’, estarà situada a l’encreuament dels carrers de la Foradada i del Turó de la Trinitat i pretén ser, alhora, un homenatge a la infància i un recordatori de la feina que queda per fer en l’àmbit de la defensa i promoció dels seus drets.

El projecte urbanístic també pretén donar a l’espai un caràcter central, tenint en compte que s’hi troba el Centre Cívic Trinitat Vella, i recuperar-lo com a plaça, ja que actualment hi ha desnivells importants que en dificulten l’ús com a espai públic. Tindrà un únic nivell per fer-la més espaiosa i més accessible, evitant els graons entre la plaça i el carrer del Turó de la Trinitat. S’omplirà l’espai amb els elements de mobiliari urbà imprescindibles i s’hi col·locarà un paviment de peces similar al de l’entorn.

També es pintarà una mitgera a la paret nord de la plaça, la de l’edifici adjacent del carrer de la Foradada, 25, que integrarà un jardí vertical. El disseny del mural, de 8×8 metres, és fruit d’un projecte de participació amb els infants de les escoles del barri, així com del veïnat i dels comerciants, i té en compte les traces històriques de la Trinitat Vella.

Les obres començaran a finals de novembre, coincidint amb el Dia Internacional de la Infància, que és el 20 de novembre, i està previst que s’acabin a la primavera del 2019.

La Xarxa dels Drets dels Infants havia demanat en nombroses ocasions que hi hagués a la ciutat una plaça amb aquest nom. El projecte és un pas més per assolir les accions previstes en el Focus d’Infància i Ciutadania 2017-2020.