La Xarxa dels Drets dels Infants, guardonada amb la Medalla d’Honor de Barcelona 2021

03/11/2021 - 14:49

Xarxa dels Drets dels Infants. La Medalla d’Honor Barcelona 2021 reconeix la tasca de tres entitats que lluiten per la defensa dels drets de persones especialment vulnerables durant la pandèmia, com les persones amb trastorns de salut mental, els infants i la gent gran.

La Medalla d’Honor Barcelona 2021 reconeix la tasca de tres entitats que lluiten per la defensa dels drets de persones especialment vulnerables durant la pandèmia, com les persones amb trastorns de salut mental, els infants i la gent gran.

La Xarxa dels Drets dels Infants veu reconeguda la seva tasca amb la Medalla d’Honor de Barcelona 2021 per la vetlla dels drets de la infància durant la pandèmia.

L’acte d’entrega, en què també es premiarà en àmbit de ciutat les entitats Federació Catalana de Salut Mental i Coordinadora Residències 5+1 per la seva defensa de persones especialment vulnerables durant la crisis de la covid-19, serà el pròxim 30 de novembre a les 18 h al Saló de Cent.

La Xarxa dels Drets dels Infants és un organisme d’acció entre entitats de la ciutat de Barcelona que treballen temes d’infància, amb l’objectiu general de promocionar i defensar el desenvolupament dels drets universals de la infància a la ciutat de Barcelona.

La Medalla d’Honor de Barcelona és una distinció a aquelles persones, físiques o jurídiques, nacionals o estrangeres, que hagin destacat en la defensa de la ciutat, així com en la defensa de les virtuts i valors cívics. Els guardonats ho són per la seva trajectòria i també com a símbol i com a representants d’una ciutadania compromesa amb els valors de la solidaritat, la convivència, el desenvolupament sostenible, el diàleg i la cultura de la pau.

Les Medalles d’enguany, com l’any anterior, reconeixen especialment la tasca en la lluita contra la covid-19 i com la ciutadania ha fet front a aquesta crisi. De les vint-i-cinc medalles atorgades, vint són a proposta dels consells de districte i les cinc restants són a nivell de ciutat. A més de les tres aprovades per a les entitats mencionades, també es reconeix la tasca dels treballadors i treballadores del transport públic (TMB) i dels serveis socials (IMSS) de la ciutat, que com a serveis essencials han hagut de fer front a circumstàncies excepcionals tot demostrant una gran vocació de servei públic.