Llum verda a les noves tarifes socials per als centres esportius municipals

29/07/2016 - 08:03

Centres esportius municipals. L’Ajuntament ha aprovat en comissió de govern les noves tarifes socials dels 39 centres esportius municipals (CEM) de la ciutat amb abonaments per a l’exercici 2016-2017.

La nova tarifació neix amb la voluntat de facilitar l’accés dels ciutadans a aquests equipaments i donar resposta als diferents col·lectius. L’Institut Barcelona Esports ha treballat conjuntament amb els gestors dels diferents centres esportius municipals (CEM) al llarg dels darrers mesos per arribar a una proposta de consens que ajusti més l’oferta als diferents perfils ciutadans. És per això que s’hi presenten més de dues-centes tarifes diferents en el conjunt de centres: infantil, júnior o jove, tarifes familiars, tercer familiar, targeta rosa…

Una de les principals novetats és que, en un període de dos anys, la totalitat dels centres disposarà de tarifa familiar. Al gener del 2016, poc més d’una quarta part dels equipaments disposava d’aquest abonament. Amb l’aprovació de la tarifació social, gairebé nou de cada deu centres passen a tenir la tarifa familiar. Els equipaments restants s’aniran incorporant progressivament en els propers dos anys i ja ara començaran a oferir beneficis adreçats a les famílies.

També s’han actualitzat els criteris per establir les tarifes. Entre altres aspectes, es defineix la quota familiar com la destinada a dos adults i els fills que tinguin en comú d’una edat màxima de 17 anys. També s’inclouen en les tarifes familiars els diferents models familiars existents en la societat, com el de les famílies monoparentals, que fins ara no estava previst.

 

Campanya de comunicació sobre els centres municipals

Aquesta nova tarifació social se suma a la iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona per destacar el paper fonamental de les 129 instal·lacions esportives municipals en la vertebració dels diferents barris i en la difusió de la pràctica esportiva entre els barcelonins.

Amb el lema “Centres esportius municipals. "Oberts a tothom”, l’Institut Barcelona Esports ha posat en marxa una campanya de comunicació que vol posar l’accent en el potencial de la xarxa d’equipaments esportius municipals i en el fet que tothom pot trobar un centre esportiu municipal prop de casa seva. La campanya destaca l’alt nivell professional dels seus monitors, l’amplíssima varietat d’esports que s’ofereixen amb un centenar de disciplines i l’adequació de les diferents tarifes als diferents col·lectius i diversitats familiars existents (monoparentals, etc.)