Més de 2.300 alumnes visiten la nova Aula de Prevenció dels Bombers

07/02/2017 - 13:22

Prevenció. Aquest espai, destinat a divulgar les mesures de prevenció i autoprotecció dels escolars, es va obrir el mes de maig.

La prevenció d’incendis és un dels pilars bàsics del cos de bombers de la ciutat. Per fer-ne divulgació, s’organitzen programes adreçats a la ciutadania. Els més petits són un dels públics prioritaris, i és per això que al maig es va posar en marxa l’Aula de Prevenció del Parc de Bombers de la Vall d’Hebron. Un total de 2.357 escolars hi han passat per rebre formació sobre prevenció i autoprotecció.

Les instal·lacions ocupen 150 metres quadrats i consten d’una sala d’exposicions, una aula de formació i un magatzem. Els alumnes que participen en el programa de prevenció d’incendis fan una activitat diferent segons l’edat i les característiques del grup:

— De 6 a 10 anys: Se’ls mostra com és l’ofici de bomber i quines eines i vehicles fan servir i se’ls donen consells elementals de prevenció i autoprotecció. Se’ls imparteix també un taller pràctic sobre com cal actuar davant un incendi a la cuina.

— De 10 a 16 anys: Se’ls donen consells de prevenció i se’ls ensenyen tècniques d’autoprotecció.

— De 16 a 18 anys: Se’ls presenta el cos de bombers, se’ls donen consells de prevenció d’incendis i se’ls ofereix una visita a les instal·lacions del parc.

— Educació especial: Se’ls ofereix una visita guiada al parc de bombers, que inclou la manipulació del vestuari i de diferents eines.

A més d’aquests programes, els diversos parcs de la ciutat reben visites durant tot l’any. El 2016 van rebre 113 visites escolars i de grups i s’hi van fer quatre jornades de portes obertes.