Projecte de participació infantil “Expertes del Joc"

06/06/2019 - 21:34

El projecte vol convidar infants a donar la seva visió sobre el joc a l’espai públic, i en particular de les activitats que es fan dins el programa “Juguem a les Places”

El Districte de Gràcia engega un projecte innovador al barri de la Vila de Gràcia, amb la col·laboració del teixit social i educatiu, que aporta noves eines per a amplificar la participació infantil. El projecte “Expertes del joc” vol convidar infants a donar la seva visió sobre el joc a l’espai públic, i en particular de les activitats que es fan dins el programa “Juguem a les Places”.

El projecte s’ajusta al repte d’impulsar la participació dels infants que l’Ajuntament de Barcelona està treballant des del Departament de Promoció a la Infància de l’Àrea de Drets Socials, juntament amb districtes i totes les àrees implicades. Aquest repte col·lectiu planteja la participació dels infants de la ciutat des d’un nou paradigma.  Es tracta d’avançar en la implicació de nens i nenes en la definició i planificació de les iniciatives de participació en el barri, al districte i a la ciutat.

En aquest marc, des del Districte de Gràcia engeguem un projecte innovador al barri de la Vila de Gràcia, amb la col·laboració del teixit social i educatiu, que aporta noves eines per a amplificar la participació infantil.

En què consisteix?

El projecte Expertes del joc” vol convidar infants a donar la seva visió sobre el joc a l’espai públic, i en particular de les activitats que es fan dins el programa “Juguem a les Places”.

El projecte “Expertes del Joc” es divideix en tres fases: Una primera fase de difusió, i constitució de grups d’infants voluntaris. En la segona fase, durant els mesos de juny i juliol, els grups d’infants avaluaran la programació d’activitats a les places.  Finalment, en la tercera fase, els mesos de setembre i octubre, es posaran en comú els resultats de les avaluacions, i les conclusions serviran perquè la visió dels infants es tingui en compte i quedi recollida a l’hora d’avaluar el programa “Juguem a les places.

Un cop feta la presentació a escoles i entitats, els nens i les nenes que vulguin participar com a voluntaris, podran prendre part a diverses activitats acompanyats de les seves famílies.

De quina manera podem participar-hi?

La participació en el projecte comptarà amb tres sessions de treball en grup amb altres nens i nenes voluntàries:

  • La primera sessió es farà a peu de plaça, en l’horari de les activitats (de 17.30 a 20.30 h)
  • La segona sessió es farà al Centre de Cultura Popular La Violeta la darrera setmana de juny.
  • La tercera sessió, al mes de setembre, serà per a explicar les conclusions (retorn)

Les sessions seran facilitades per educadores especialitzades en participació infantil. Els voluntaris i voluntàries que participin en totes les activitats rebran un petit reconeixement. Cal que nens i nenes vinguin sempre acompanyats d’un/a adult referent.

Les valoracions de nens i nenes serviran per a treure millors conclusions sobre les activitats a les places que s’han dut a terme fins ara, i així poder reflexionar a futur com promoure el joc a l’espai públic.

Volem ser voluntaris! Com ens hi inscrivim?

Si el vostre fill o filla té la voluntat de participar de manera lliure i voluntària en aquest repte de ciutat, podeu demanar més informació escrivint a al correu electrònic:

 

joc@circulacultura.cat