Un 26% més de recursos per combatre la pobresa i l'exclusió social

12/09/2016 - 14:05

Drets socials. L’Ajuntament i la Generalitat signen un acord que permetrà destinar 52,3 milions d’euros anuals a fomentar la cohesió social i la igualtat.

La Generalitat aportarà enguany a Barcelona 52,3 milions d’euros per finançar serveis socials bàsics i especialitzats, lluitar contra la pobresa i impulsar programes de reforç de la cohesió social i de promoció de la igualtat, gràcies al contracte programa signat amb l’Ajuntament. Fins al 2019, la inversió serà de 216,7 milions d’euros (un 26% més que en el període anterior), cosa que permetrà reforçar l’atenció a les persones sense llar i augmentar el nombre de professionals dedicats a atendre els serveis socials bàsics, la infància i l’adolescència, entre altres.

Concretament, els serveis bàsics d’atenció social tindran 90 professionals més, gràcies a aquest conveni. I els serveis d’atenció a la infància i l’adolescència es reforçaran amb 22 treballadors més. També es crearan cinc unitats d’integració familiar en família extensa, que disposaran de deu empleats. “Necessitem reforçar l’atenció a famílies i infants”, ha destacat la tinent d’alcaldia d’Afers Socials, Laia Ortiz.

Per la seva banda, l’alcaldessa, Ada Colau, ha recordat que Barcelona ha estat sempre pionera en inversions en serveis socials i ha manifestat la intenció de seguir treballant-hi. “No ens podem permetre la fractura social”, ha afegit.

El contracte programa amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies també inclou com a novetat plans i mesures d’igualtat en el treball per a les persones del col·lectiu LGBTI i de lluita contra la LGBTIfòbia, així com actuacions en matèria d’accessibilitat. També s’amplia la inversió en els servei d’intervenció socioeducativa de Barcelona.

Els més de 52 milions d’euros anuals del contracte programa representen un increment del 18% respecte al 2015. Si hi afegim altres partides del pressupost municipal, en total l’Ajuntament destina cada any 127 milions d’euros a la cartera de serveis socials.